Mama Monicăi Gabor: viaţa unei muncitoare la fabrica de ascensoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decesul Veronicăi Bulai, mama fotomodelelor Monica şi Ramona Gabor, a intrat în atenţia presei, chiar dacă femeia de 54 de ani a fost o simplă angajată la fabrica de lifturi din Braşov

Mama surorilor Gabor şi-a pierdut viaţa joi, 22 august, ucisă de un bolovan care s-a desprins de pe un versant şi a lovit-o în timpul unei excursii în judeţul Gorj. Veronica Bulai a lucrat ca muncitoare la fabrica de ascensoare din Braşov, apoi a fost textilistă în Bacău, iar în final a devenit casnică.  Va fi îngropată luni, ora 14.00, la Cimitirul „Sarata” din municipiul Bacău, situat la ieşirea din oraş spre Oneşti.

Femeia cu studii medii a trăit mai bine de 20 de ani în cartierul Nord, situat la ieşirea din Bacău spre judeţul Neamţ, într-un apartament de la etajul patru al unui bloc construit după 1980. A devenit brusc cunoscută graţie fiicelor sale, mai cu seamă a celei mijlocii, Monica. Tânăra, cu un trecut tulbure şi tumultuos, a trecut şi ea prin toate stadiile celebrităţii, fiind catalogată în fel şi chip, de la “Cenuşăreasa din Bacău”, la “Diva” din Monte Carlo sau USA.

O viaţă modestă în cartierul Nord

Soţii Veronica şi Emil Gabor s-au cunoscut în 1981, în timp ce ambii lucrau în Braşov. El era muncitor la Fabrica de Autocamioane, iar ea, la cea de Ascensoare. Emil Gabor a povestit cum şi-a cunoscut viitoarea soţie la un spectacol susţinut de Jean Constantin, în Braşov. El avea un casetofon cu care a înregistrat tot spectacolul, însă i-a lăsat casetele celei care s-a aşezat pe scaunul vecin, adică Veronicăi. “Urma să îmi dea înapoi casetele la biserică, a doua zi. Era sărbătoare”, a povestit Emil Gabor.

La un an de zile avea să se nască Alina, fiica lor cea mai mare, urmată de Monica şi Ramona, fata mezină. În anul 1986 soţii Veronica şi Emil Gabor au părăsit Braşovul şi s-au stabilit în Bacău, unde ea a lucrat în industria confecţiilor pe la tot felul de firme private. Căsătoria celor doi a durat până în 2008 şi s-a terminat după 26 de ani de mariaj.

Emil Gabor locuieşte singur într-o garsonieră, la parterul unui bloc din cartierul băcăuan Narcisa, în zona de sud a municipiului. La polul opus, adică în zona nord, într-un apartament de la etajul patru a locuit Veronica Bulai. Cu toate că erau divorţaţi, cei doi se mai întâlneau, ba chiar ex-soţia se ducea în garsoniera fostului soţ pentru a-i pregăti mâncare.

Ridicată din anonimat de fiica Monica

Nu ar fi auzit nimeni de Veronica Bulai, şi viaţa sa ar fi trecut complet neobservată, dacă nu ar fi dat naştere Monicăi, tânăra care la 20 de ani s-a căsătorit cu milionarul Irinel Columbeanu. Omul de afaceri deţinea în 2005, an când a cunoscut-o pe Monica, o avere estimată la peste 50 de milioane de dolari, iar în anul următor sumele din conturile sale s-au dublat. Brusc, Monica a devenit o celebritate şi indirect mama Veronica, tata Emil şi surorile Ramona şi Alina au devenit “personaje” de presă. Scandalurile din ziare s-au ţinut lanţ, iar viaţa Monicăi a devenit din ce în ce mai mediatizată. Divorţul de Irinel Columbeanu a fost un alt subiect de presă dezbătut în jurul Monicăi.

Băcăuanul Dinu Damaschin, cel care a fost acuzat de procurori de proxenetism, a contribuit cu vârf şi îndesat la alimentarea poveştii tinerei din Bacău. Omul s-a autointitulat tatăl Monicăi şi protectorul ei. Oamenii legii au afirmat că Damaschin nu a fost altcineva decât cel care a obligat-o pe Monica să îşi vândă trupul pe bani, încă pe vremea când tânăra era elevă la Colegiul “Henri Coandă”. Moartea lui Damaschin în arestul Poliţiei Bacău, după o lună de grevă a foamei, a readus în atenţie subiectul “Monica”. Şi povestea “cenuşăresei din Bacău” nu se opreşte aici. În scurt timp după despărţirea de Irinel Columbeanu, Monica îşi “alimentează” povestea de viaţă graţie noii sale relaţii cu chinezul Mr. Pink, cel care la 33 de ani are o afacere de trei miliarde de dolari, din care 100 de milioane i-a investit într-o băutură energizantă cu ginseng.

„Acesta nu este un subiect monden

Sociologul Adrian Netedu, profesor universitar la Universitatea “Al. I Cuza” din Iaşi, afirmă că înmormântarea Veronicăi Bulai ar fi putut trece neobservată însă, în România, publicul este interesat de ştiri morbide. “Publicul românesc în general caută astfel de ştiri. Ba mai mult, ele sunt exploatate la maxim până ce apare altceva, mai tare. Practic, noi acum nu ne aflăm în faţa unei ştiri de senzaţie, ci în faţa unui accident nefericit. Adică, în România trebuie să moară un om ca să se ia măsuri de protecţie în zonele cu turişti. Moartea acestei femei nu ar trebui să fie privit ca un subiect monden, ci ca o problemă de securitate pentru oamenii care vizitează zonele turistice ale ţării”, a afirmat sociologul Netedu.   

Ştiri pe aceeaşi temă

FOTO Primele imagini de la locul incidentului în care mama Monică Gabor şi-a pierdut viaţa. Ultimele ei cuvinte

FOTO Mama Monicăi Gabor a murit în Gorj, lovită de o stâncă

Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor, şi-a cunoscut soţul în urmă cu 32 de ani la un spectacol cu Jean Constantin. A doua zi s-au reîntâlnit la biserică

VIDEO Sicriul cu trupul neînsufleţit al Veronicăi Bulai a fost depus la Biserica Catolică Sfântul Nicolae din Bacău


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite