FOTO Ce „patimă“ îl slăbeşte pe Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău. A alergat 1.800 de kilometri de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Benea a alergat peste 1800 de kilometri de la începutul anului. „E slab, piele şi os“, spun colegii din partid FOTO Facebook
Dragoş Benea a alergat peste 1800 de kilometri de la începutul anului. „E slab, piele şi os“, spun colegii din partid FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, aleargă de cinci ani în diferite probe de maraton, organizate peste tot în România. „Tras printr-un inel“, liderul social democrat din Bacău a găsit modalitatea prin care poate scăpa de stresul cotidian şi să-şi regleze metabolismul. Până acum a încheiat 21 de maratoane şi peste 20 de concursuri semimaraton. Cel mai bun timp, scos în 42 de kilometri, a fost de 3 ore şi 12 minute.

Preşedintele Judeţului Bacău aleargă de cinci ani la toate competiţiile de maraton din ţară dar şi la unele din străinătate. Numai de la începutul anului, a fugit pe o distanţă de peste 1800 de kilometri. „În primele 6 luni s-au adunat 1800 Km pe zăpadă, noroi, asfalt, frig, cald, munte, ploaie, pante, vânt din faţă, pădure şi foarte multă energie pozitivă. Sunt cele mai frumoase şase luni de când am început să alerg!“, a spus Dragoş Benea, pe Facebook.


Prima probă de maraton în care Benea a alergat a fost cea din Piatra Craiului, de acum cinci ani, când a făcut şi o întindere, care l-a făcut să abandoneze cursa. „Asta nu m-a făcut să renunţ, ci dimpotrivă. Ştiu că la următorul concurs am obţinut un rezultat foarte bun. De atunci mă antrenez în continuu. Aşa elimin stresul şi ceea ce se acumulează toxic în organism. Mişcarea m-a făcut mai sănătos. Săptămânal mă antrenez şi alerg cam 60-80 de kilometri. Am la activ 21 de maratoane şi peste 20 de semimaratoane“, ne-a mai spus Dragoş Benea.
Liderul social democraţilor băcăuani a trezit în nenumărate rânduri îngrijorarea colegilor din partid şi din administraţia locală. El cântăreşte aproximativ 70 de kilograme, la o înălţime de peste 1.80. „La un maraton consumi cam 3500 de calorii şi carbohidraţi. La o alergare mai uşoară, se consumă grăsimile. Dar, eu nu am nevoie de aşa ceva“, a spus Benea.

Preşedintele băcăuan aleargă împreună cu soţia, Adriana Nistor-Benea şi cu un grup de prieteni. Singurul antrenor îi este propria voinţă. Afirmă că judeţul Bacău are câteva trasee care s-ar preta la un concurs de maraton. Preferat de el este cel din Pădurea Fântânele, cu intrare prin Trebeş. „Acolo sunt cam 70-80 de kilometri de reţea de drum forestier, aer curat, în apropierea Bacăului. Nu am mai alergat pe la stadion din mandatul trecut (Stadionul Municipal din Bacău este în descompunere de ani buni) iar Parcul Cancicov este destul de aglomerat. Încă nu s-a atins o „masă critică“ de sportivi pentru maraton, aşa cum s-a întâmplat cu bicicliştii. Dar, cred că se va întâmpla şi asta“, ne-a mai spus Dragoş Benea.


A alergat anul acesta la Hamburg şi Barcelona


Dragoş Benea, după cum singur afirmă, aleargă pentru plăcere şi pentru a fi mai sănătos. „După o oră de alergat se elimină dopamina, care produce o stare de satisfacţie, de bine“, spune Dragoş Benea.
Ultimile postări pe Facebook ale preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău, cu poze, arată pe unde l-au purtat paşii.
„20 iunie – DHL Marathon – locul 4 la general cu un timp de 3:22:58, la un minut de podium. O cursă cu de toate: asfalt, drum forestier, drum de pământ, soare, ploaie torenţială, peisaje montane (Predeal, Râşnov, Poiana Braşov) şi o foarte bună organizare. Şi cel mai important, fondurile strânse vor fi direcţionaţe către Comitetul Naţional Paralimpic pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români în drumul lor către Olimpiada de la Rio din 2016“.
„6 iunie – Tuşnad Marathon. O zi superbă, locul 15 la general, cu un timp de 01:45:58, o cursă pe care o voi mai alerga de multe ori pentru că finishul de lângă lacul Sfânta Ana este unic într-un fel“.

„7 mai – Ecomaraton Moieciu. Cea mai populară cursă de alergare montană din România, într-un decor complet verde, am alergat-o pentru a treia oară dar am decontat serios efortul de la cursele anterioare. Timp - 05:18:56“
„3 mai – Wings for life, 31,36 Km, locul 34 şi satisfacţia unei curse dedicate strângerii de fonduri pentru cercetare în găsirea unui remediu pentru leziunile măduvei spinării. În rest soare, vânt şi un concept de cursă în care linia de finish vine după tine“
„26 aprilie – Hamburg 42,195 Km – 3h 12 min, cel mai bun timp scos la un marathon. Un eveniment unde energia zecilor de mii de spectatori te impinge de la spate, o cursă în care am avut o relaţie extrem de directă cu cronometrul“
„4 aprilie – semimaraton Braşov, locul 59 cu un timp de 01:44:45 pe un traseu de 21 Km cu urcări şi coborâri, cu ploaie şi soare, cu nori şi zăpadă într-o sâmbătă de neuitat dinaintea Floriilor“.
„15 martie – 3h 20 min la maratonul Barcelonei, oraşul în care Maradona şi Messi au făcut istorie în fotbal“.
„14 februarie - locul 2 la “ Semimaratonul Zăpezii“ Râşnov (21 Km) cu un timp de 2:23:11, pe un traseu care a trecut prin cetatea medievală şi printr-o pădure ca din basmele lui H.C. Andersen. Un instantaneu peste care am trecut repede în februarie când am văzut pozele. Din păcate a prins valoare datorită faptului că Gheorghe Mosion (veteranul alergărilor din România) a decedat pe 12 iunie, după ce a fost lovit de un motociclist în timp ce se antrena în jurul Aradului“.
 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite