FOTO Curs al CCD Bacău, despre „Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării“, susţinut de specialişti americani şi israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău a organizat pe 11 şi 12 aprilie, în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România – „Elie Wiesel”, programul de formare continuă “Holocaust, combaterea rasismului şi discriminării”. Manifestarea s-a bucurat de prezenţa oficialilor români, americani şi israelieni.

Cursul a început vineri, 11 aprilie, de la ora 13.30, în Sala de conferinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. Invitat special al acestui eveniment a fost ataşatul cultural Marjorie Stern, din cadrul Ambasadei S.U.A. la Bucureşti, care a susţinut prelegerea Paradise of Religious Tolerance. La eveniment au mai participat Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, deputatul Cosmin Necula, Alexandru Florian, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Paul Schwartz, vicepreşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dar şi Theodora Şotcan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău.


CCD Bacău a împlinit 10 ani de când a iniţiat şi implementat ”Predarea Holocaustului în şcolile din România”. Instituţia băcăuană a fost implicată direct în organizarea unor activităţi cu caracter educaţional şi civic, care au promovat combaterea extremismului, discriminării, intoleranţei, rasismului, xenofobiei şi antisemitismului. „Prezenţa în premieră a diplomatului american la Bacău, ne bucură şi ne onorează. Suntem convinşi că această vizită se datorează interesului manifestat pentru proiectele noastre de top, unele dintre ele finanţate de Ambasada S.U.A. la Bucureşti. Tot ieri, doamna Marjorie A. Stern a vizitat şi Centrul „American Corner Bacău” pentru a se întâlni cu profesorii băcăuani”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Cursul despre Holocaust a continuat vineri cu alte teme expuse de specialişti în domeniu. De la ora 15, dr. Ana Bărbulescu, cercetător la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, a vorbit despre „Caracteristici socio-identitare şi viaţa comunitară a evreilor din România“ iar de la ora 19, dr. Lya Benjamin, cercetător la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, despre Holocaustul în Europa şi România.

Şi ziua de sâmbătă a avut un program încărcat în prelegeri, susţinute de istorici, specialişti în problematica Holocaustului şi antisemitismului. Profesorul universitar George Voicu, şef al serviciu Cercetare, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” a făcut consideraţii pe tema filosofiei drepturilor omului dar şi antisemitismului cultural interbelic, Marjorie A. Stern a vorbit despre paradisul toleranţei religioase iar Lya Benjamin, despre discriminare, deportare şi exterminare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite