Care sunt salariile şefilor din Primăria Bacău. Cât câştigă secretarul Ovidiu Nicolae Popovici, cel mai bine plătit angajat din instituţie

Care sunt salariile şefilor din Primăria Bacău. Cât câştigă secretarul Ovidiu Nicolae Popovici, cel mai bine plătit angajat din instituţie

Secretarul Ovidiu Nicolae Popovici este cel mai bine plătit om din Primăria Bacău FOTO Mircea Merticariu

Primăria Bacău a răspuns solicitării ziarului Adevărul şi a transmis, după aproape 30 de zile, situaţia salariilor şefilor din instituţie. Cel mai mic venit al unui şef din instituţie este de 3.672 de lei net. Cel mai bine plătit  este secretarul Ovidiu Nicolae Popovici, care a lucrat anterior la EON şi Direcţia Silvică. Juristul băcăuan are un venit brut de 12.150 de lei şi ridică la sfârşit de lună, în mână, 8.532 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secretarul Ovidiu Nicolae Popovici este cel mai bine plătit om din Primăria Bacău. El are un venit net de 8532 de lei. Pe locul doi în topul salariilor şefilor din instituţie este administratorul public Romică Chindruş, care realizează venituri lunare nete de 7475 de lei.

Pe locul 3 este primarul Cosmin Necula, care după decizia Curţii Constituţionale 794/ 2016 s-a ales cu o majorare salarială. Edilul Bacăului câştigă lunar 5982 de lei. În ordine descrescătoare, următoarele salarii le câştigă următorii şefi: directorul executiv 5383 de lei, viceprimarii Constantin Scripăţ şi Daniel Ştefan, câte 5284 de lei, şefii de servicii din primărie, 4906 lei, directorul executiv adjunct 4646 de lei şi cel mai mic venit al unui angajat care are atribuţii de şef este ridicat de şeful atelierului municipalităţii, care ridică 3672 de lei, lunar, net.

Secretarul Ovidiu Nicolae Popovici ocupă de mai bine de zece ani funcţia de secretar al municipiului. Înainte a lucrat la EON şi după terminarea Facultăţii de Drept, ca jurist la Direcţia Silvică Bacău. În cursul activităţii desfăşurate în primărie a avut şi momente controversate. Este denunţător în două dosare ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Bacău (dosarele „Aurul din Primărie“ şi dosarul mitei de 1 milion de euro pentru Sala Polivalentă), martor în mai multe dosare dar şi cercetat într-un dosar penal, redeschis acum un an (august 2016), pentru luare de mită şi abuz în serviciu, la cererea DNA Bacău.


 


 

citeste totul despre: