A fost lansat proiectul MUINÍN, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Parteneri din Spania, Irlanda, Italia şi Grecia

A fost lansat proiectul MUINÍN, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Parteneri din Spania, Irlanda, Italia şi Grecia

A fost lansat MUINÍN la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău FOTO Facebook

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat marţi, 11 iulie 2017, în Sala Senatului, conferinţa de lansare a proiectului Erasmus+: MUINÍN – Building Institutional Confidence in Work/Life Learning Experience.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul se desfăşoară pe parcursul a trei ani, 2017-2019, în parteneriat cu Equal Ireland (coordonator proiect), TUCEP Perugia, Italia, Universitatea din Girona, Spania şi Universitatea „Aristotel” din Salonic, Grecia. 

Potrivit unul comunicat al Universităţii „Vasile Alecsandri“,  managerul proiectului a prezentat obiectivele, activităţile şi rezultatele pe care proiectul le vizează şi care urmăresc valorificarea competenţelor obţinute prin experienţe anterioare de muncă şi viaţă, care au nevoie de certificare într-un cadru instituţional.
„Profesorul universitar Carol Schnakovszky, rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, a declarat că acest proiect reprezintă o oportunitate pentru persoanele de orice vârstă, care nu au încă o recunoaştere formală a competenţelor dobândite anterior accesului în universitate şi a evidenţiat rolul şi importanţa învăţării non-formale în dezvoltarea noastră ca adulţi. 

Experţii proiectului au accentuat importanţa recunoaşterii rezultatelor învăţării anterioare, precum şi rolul mentorilor în consilierea şi orientarea persoanelor care au renunţat la cursurile universitare sau care nu au beneficiat de formare universitară din diverse motive.

Prin intermediul acestui proiect, învăţarea formală, informală şi non-formală sunt integrate într-o abordare holistă, oferindu-le tuturor beneficiarilor acestor tipuri de învăţare posibilitatea de a-şi echivala competenţele dobândite anterior, într-un cadru formal, conform legislaţiei în vigoare în Europa şi ţările membre ale proiectului“, se arată pe pagina de Facebook a Universităţii de stat din Bacău.


La întâlnirea din data de 11 iulie au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bacău, ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bacău (C.J.R.A.E.), ai Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Bacău (A.J.O.F.M.) şi ai unor organizaţii non-guvernamentale, cadre didactice din mediul preuniversitar şi universitar, psihologi, consilieri, studenţi, elevi şi voluntari, care şi-au exprimat interesul privind tema proiectului.  „În contextul proiectului, cei vizaţi ca grup ţintă au posibilitatea de a reflecta asupra experienţelor proprii şi de a-şi identifica cunoştinţele, atitudinile, comportamentele, situaţiile de viaţă şi experienţa cu ajutorul mentorilor. Utilitatea proiectului a fost confirmată şi de trei testimoniale ale unor participanţi la eveniment, care au relatat cum s-au folosit de experienţele de viaţă în alegerea adecvată a unui program de studii şi a opţiunii pentru o viitoare carieră“, se mai precizează în comunicatul Universităţii „Vasile Alecsandri“.

citeste totul despre: