Supa rece de legume, varianta ideală pentru perioada de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa
Supa

Supa rece de legume, sau gazpacho, reprezintă o variantă ideală de mâncare pe timp de vară. Pe de o parte, se serveşte rece şi ne ajută să ne răcorim, iar pe de altă parte, legumele pe care le folosim la prepararea ei sunt de sezon pot fi procurate proaspete.

Bucătarul arădean Adrina Pop ne va prezenta modul în care putem prepara această supă rece. Pentru prepararea acestei supe avem nevoie de: un kilogram de roşii, doi castraveţi mari, ardei gras, ardei iute, o ceapă mică, usturoi, sare, piper şi ulei.

“Roşiile se decojesc şi se dau prin blender, împreună cu ardeiul gras şi cel iute. Apoi, punem compoziţia într-un tifon, sau sită foarte fină pentru a se scurge doar zeama. Castraveţii se curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute să lase apa. Apoi se dau în blender şi se lasă tot în tifon pentru a lăsa doar zeama. Cele două sucuri rezultate din roşii şi castraveţi se potrivesc de sare şi piper. Separat se dau pe o răzătoare fină ceapa şi căţeii de usturoi. Acestea se adaugă în supă şi se pune totul la frigider timp de o jumătate de oră”, descrie bucătarul Adrian Pop, modul de preparare.

Acesta susţine că prepararea supe nu necesită fierbere, aşa cum suntem noi obişnuiţi. De asemenea, complexitatea acestei reţete este redusă, iar timpul de preparare este unul redus. “Nu este greu de pus în practică această reţetă. Se realizează relativ uşor şi este foarte bună pe timp de vară. Ne şi răcoreşte, fiind servită rece, dar are la bază legume proaspete, de sezon”, mai spune bucătarul arădean.

Vă mai recomandă: 

Supa răcoritoare din castraveţi şi iaurt grecesc

Supa cremă de broccoli cu ghimbir şi turmeric, preparatul simplu care tratează mai multe afecţiuni

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite