Dubiile privind prezenţa animalelor de companie în preajma copiilor. „Vor fi capabili de a stabili relaţii sănătoase“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii le cer părinţilor, nu în puţine cazuri, să le cumpere animale de companie, de regulă câini. Cât de mult îi ajută, la ce trebuie să fie atenţi cei mari şi ce se întâmplă în mintea copiilor când au în grijă un animăluţ, ne spune psihoterapeutul arădean Ramona Pencea Irimie.

Aceasta explică faptul că prezenţa unui animal de companie, în preajma unui copil nu poate fi decât benefică.

„Prezenţa unui alt suflet în viaţa copilului este benefică, atât din punct de vedere psihologic, cât şi psiho-somatic. Animalele de companie devin membri de familie, beneficiind de îngrijiri medicale (vaccinare, deparazitare, intervenţii chirurgicale etc.), şi astfel putând fi acceptaţi lângă copiii mici. S-a dovedit ştiinţific că prezenţa unui câine, a pisicii, în casă sau apartament, cu cât copilul este mai mic, contribuie la întărirea sistemului imunitar şi acest copil nu va declanşa boli psiho-somatice: alergii, astm bronşic, dermatite etc.”, spune psihoterapeutul Ramona Pencea Irimie.

Psihoterapeutul arădean susţine că o boală psiho-somatică are o componentă psihologică, (aşa cum reiese din denumire) ceea ce înseamnă că tratamentul nu este suficient fără a se interveni psihologic.

„Animalele de companie au capacitatea de a absorbi energiile negative, torsul pisicii fiind cunoscut de specialişti ca fiind deosebit de benefic psihicului şi, pe cale de consecinţă, corpului. Copiii care cresc cu animale de companie devin mai responsabili, empatizează uşor, vor fi capabili de a stabili contacte şi relaţii sănătoase, vor respecta viaţa şi normele sociale, pe scurt, personalitatea lor nu va cuprinde caracteristici antisociale. Animalele de companie învaţă copiii să se accepte necondiţionat, să ofere căldură sufletească şi congruenţă, ceea ce de multe ori nu primesc din relaţiile umane”, mai spune Ramona Pencea Irimie.

În concluzie, aceasta spune că prezenţa unui animal de companie lângă copil este de bun augur şi îi îndeamnă pe părinţi să meargă pe această cale. „Primiţi în casa voastră aceste miraculoase fiinţe şi veţi avea un copil mult mai fericit şi echilibrat din punct de vedere psihologic şi, astfel, şi din punct de vedere fizic”, mai spune psihoterapeutul arădean.

Vă mai recomandăm: De ce pisicile nu sunt cele mai bune animale de companie

Doi actori oferă spectacole pentru animalele de companie: în ce constă prestaţia acestora FOTO VIDEO

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite