Cum se prepară un adevărat deliciu al mărilor, „Gambas & Grapefruit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un deliciu al mărilor, care se consumă în toate anotimpurile, şi care este şi mai bun dacă e însoţit de o şampanie franţuzească.

Vorbim despre Gambas & Grapefruit, despre care bucătarul arădean Nelu Igreţ spune că reteţa nu este atât de complicată dacă este făcută cu sentiment şi pasiune.

„Pentru fiecare porţie vom curăţa 5-6 creveti mari, mărimea L1, şi-i vom introduce intr-un amestec de ulei de măsline cu usturoi blendat şi zeamă de lămâie.

Pe o farfurie, aşezăm feliile de grapefruit, câteva frunze de rucola, 3-4 roşii cherry, şi 4-5 măsline negre, care vor fi stropite cu lămâie si ulei de măsline”, dezvăluie bucătarul.

nelu igret

De asemenea, Nelu Igreţ mai spune că peste această simfonie de arome „vom aşterne spectacolul de creveţi făcuţi la gratar, care înainte au fost daţi prin seminţe de susan, un secret culinar care le conferă supremaţia absolută, ca preludiu în esenţa seri!”.

Creveţii sunt bogaţi în proteine, dar nu conţin multe grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă. Aceştia conţin fier, care este foarte important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular. De asemenea, sunt bogaţi în seleniu.

Vă mai recomandăm: 

Cât câştigă un bucătar profesionist în străinătate. Povestea românului care găteşte de patru decenii pe toată planeta

Secretul pastelor cu fructe de mare. Cum se prepară mâncarea despre care se spune că are proprietăţi afrodisiace

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite