Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de pui a la grec
0Ciorba de pui a la grec este un fel de mâncare extrem de apreciat, alături de alte tipuri de ciorbă. Dacă ştiţi câteva trucuri, mâncarea se poate găti cu uşurinţă.
Cum facem această ciorbă astfel încât să ne uimim invitaţii ne va spune bucătarul arădean Adrian Pop.
„Vorbim despre o ciorbă foarte gustoasă. Un preparat care este gata în aproximativ o oră. Pentru reţeta aceasta vom folosi doar piept de pui, deşi acest tip de ciorbă se poate face şi cu alte părţi dintr-un pui. Am optat pentru această variantă, întrucât carnea se taie în bucăţi identice, mult mai uşor, decât în cazul în care am folosi pulpe, aripi, sau alte părţi”, spune Adrian Pop.
Pentru a prepara 10 porţii de ciorbă de pui a la grec vom avea nevoie de: un kilogram şi 300 de grame de piept de pui, două cepe mici, doi morcovi potriviţi, un fie de păstrânac, o bucăţică de ţelină, jumătate de cană de orez, o lămâie mare, trei gălbenuşuri de ou, două foi de dafin, 200 de mililitri de smântână, sare, piper, o legătură de mărar şi una de pătrunjel.
„La început vom pune la fiert, într-o oală mai mare, de aproximativ cinci litri, apă şi bucăţile întregi de piept de pui. Adăugăm puţină sare şi piper, iar mai apoi adunăm spuma până când zeama devine curată. Apoi adăugăm legumele tăiate cubuleţe mici: ceapa, morcovii, păstrânacul, ţelina şi lăsăm la fiert pămă când acestea sunt făcute. Se scoate carnea din supă, se taie cubuleţe potrivite şi apoi se adaugă înapoi în oală. Apo npume orezul spălat în prealabil, în ciorbă. Cât timp va fierbe orezul vom pregăti într-un castron gălbenuşurile de ou, zeama de la o lămâie şi smântâna. Acestea se omogenizează bine. Când ciorba este gata, se ia de pe foc şi cu un polonic adăugăm zeamă treptat în compoziţia de gălbenuşuri-smântână-lămâie. În acest fel acea compoziţie va ajunge la temperatura ciorbei. Punem mai multe polonice, în acest fel, iar apoi conţinutul castronului se pune în oala mare. Se omogenizează, iar apoi se adaugă frunzele de mărar şi pătrunjel. Potrivim de sare şi piper”, explică Adrian Pop, reţeta, pas cu pas.
Acesta spune că un secret este acela ca orezul să nu fie lăsat să fiarbă de tot, până devine terci, întrucât el se va umfla ulterior. De asemenea, bucătarul arădean recomandă acea aducere a combinaţiei gălbenuşuri-smântână-lămâie la temperatura cirbei pentru că în acest fel ciorba va deveni mai consistentă şi pe deasupra se va evita brânzirea acesteia.
Pentru servirea ciorbei de pui a la grec se recomandă un ardei iute proaspăt şi pâine prăjită.
Vă mai recomandăm: Reţeta rapidă de sărăţele cu caşcaval