Concurs de tăiat porci, la Pecica
0Primăria oraşului arădean Pecica şi Consiliul Local organizează şi în acest an tradiţionalul concurs de tăiat porci. Evenimentul aşteptat deja de public va avea loc duminică, în data de 29 decembrie.
Pomana Porcului, ajunsă la cea de a patra ediţie, va începe la ora 8, cu deschiderea oficială, după care preoţii vor ţine o scurtă slujbă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă. Apoi urmează sacrificarea porcilor, care se va face prin asomare de către un specialist.
La fel ca la ediţiile precedente, la startul concursului se vor alinia zece echipe din Pecica, Turnu, dar şi din Ungaria, din partea unor localităţi cu care oraşul are o bună colaborare.
Concursul se va termina la orele prânzului cu jurizarea produselor realizate de echipe, spectatorii având ocazia să guste din acestea.
Vă mai recomandăm: Elena Udrea, la tăierea porcului: Am mâncat şi acum întâi şorici din frunte, ca să fiu fruncea tot anul
Obiceiuri păgâne de Crăciun: arderea butucului de stejar, tăierea porcului şi mersul cu Capra