Se taxează parcările publice din Alba Iulia. Consiliul local a aprobat varianta cu tarife la jumătate din valoarea iniţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul local Alba Iulia a aprobat proiectul de hotărâre care vizează regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice cu plată din municipiu.

La începutul dezbaterilor, primarul Mircea Hava a anunţat înjumătăţirea tuturor tarifelor prevăzute în proiectul de hotărâre care a fost supus în prealabil consultării publice. 

Astfel, în zona ”zero”, respectiv în Cetatea Alba Carolina şi Bulevardul Transilvaniei, de la preţul iniţial de 4 lei, tariful a fost scăzut la 2 lei pe oră. Zonele tarifare au rămas aceleaşi: 0 (roşie), 1 (albastră), 2 (galbenă). Dacă în zona 0, ora de parcare se va plăti cu 2 lei, în zona albastră (în zona Primăriei, a Tribunalului, strada Aurel Vlaicu, B-dul 1 Decembrie, străzile Cloşca, V. Goldiş, B-dul Revoluţiei etc.) pentru acelaşi interval de parcare se va achita 1 leu, în timp ce în zona galbenă (străzile Coşbuc, Călăraşilor, Crişanei, Olteniei, Timotei Cipariu etc.) suma de plată va fi de 50 de bani pe oră. 

Abonamentele (pe fiecare zonă în parte) au scăzut şi ele, astfel că în varianta aprobată, pentru unul general, persoanele fizice vor plăti 50 de lei pe lună, iar persoanele juridice, 100 de lei. Responsabilitatea de a găsi un loc liber de parcare îi va reveni şoferului, prin urmare, plata abonamentului nu garantează şi locul disponibil. 

O altă noutate îi priveşte pe cei care stau la casă. Aceştia nu vor mai putea parca maşinile în faţa porţii, ci doar în curte, asta dacă nu vor să plătească, în rând cu oricare cetăţean, locul de parcare marcat corespunzător. Dacă însă pot face dovada că nu pot intra în curte cu maşina (nu au efectiv loc, le începe casa din drum şi se strecoară pe lângă ea) sunt aşteptaţi la primărie, cu o cerere în scris, în sensul în care doresc atribuirea unui loc în faţa porţii. Ulterior, o comisie se va deplasa la fiecare caz în parte, pentru a vedea dacă nu cumva este loc berechet după poarta mare şi, în fine, nefericitului proprietar al unei asemenea case, fără loc în curte de-o maşină, îi va fi oferit unul, în regim de parcare de reşedinţă.  

Tarifele aprobate se vor plăti doar după ce administraţia locală va avea infrastructura de încasare pusă la punct, nu mai devreme de o lună, o lună jumătate, potrivit primarului Albei Iulia, Mircea Hava. ”Nimeni nu încearcă să facă bani din parcări, dorim doar o organizare, o disciplină în trafic (…) Banii încasaţi vor merge într-un cont separat şi vor fi folosiţi strict la întreţinerea şi amenajarea parcărilor în municipiu”, a declarat Mircea Hava.

Citiţi şi:

 

FOTO Artistul român care a cumpărat o şcoală într-un sat din Franţa şi a deschis un centru internaţional de artă

 

Scandalul de la vârful OIR POSDRU Centru, „rezolvat“ după vizita corpului de control. Ministrul a numit, temporar, un nou director executiv

 

FOTO Vizita lui Nicoale Ceauşescu la Baia de Arieş în 1976. Dictatorul anunţa oficial începutul exploatării de cupru în Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite