Proiecte IT propuse de elevi şi studenţi, în competiţie la primul hackathon de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia găzduieşte în perioada 8-9 aprilie 2017 etapa de Hackathon a programului naţional Innovation Labs 2017. Evenimentul este parte a proiectului pilot de oraş inteligent demarat de Orange şi care marchează debutul colaborării Tech Lounge cu municipalitatea în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Primăria municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu Orange România, Tech Lounge şi Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, organizează în zilele de 8-9 aprilie a.c. etapa de Hackathon a programului naţional Innovation Labs 2017, la sediul Universităţii „1 Decembrie 1918” - Facultatea de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti.

Înscrierea echipelor în concurs este gratuită şi se realizează pe www.innovationlabs.ro/register până pe 6 aprilie, ora 23:55, urmând ca vineri, 7 aprilie, să aibă loc confirmarea echipelor participante. Hackathon-ul este o întâlnire de tip concurs, care se desfăşoară pe echipe. Într-o sesiune prelungită de lucru – de sâmbătă dimineaţa până a doua zi – elevi, studenţi, absolvenţi de universităţi tehnice, telecomunicaţii, business şi zona creativă, precum şi pasionaţi de IT&C au ocazia de a-şi expune, dezvolta, aplica şi testa proiectele sub coordonarea Tech Lounge şi a mentorilor din cadrul Orange România. 

Ediţia Innovation Labs din Alba Iulia este organizată pe trei direcţii: oraşe inteligente, agricultură şi energie. Echipele participante, albaiulieni şi echipe din alte oraşe deopotrivă, vor contribui la întărirea poziţiei Alba Iuliei de prim oraş inteligent din România, prin adoptarea noilor tehnologii care susţin obiectivul de digitalizare a administraţiei publice locale şi de promovare turistică. 

Pentru ca ideile sau proiectele care vor trece de etapa hackathon-ului să se transforme în produse fiabile şi afaceri sustenabile, echipele vor primi sprijin constant din partea mentorilor în cadrul programului de pre-accelerare de 3 luni ce se va finaliza cu evenimentul Demo Day. Orange România va facilita accesul la tehnologie, precum şi un mediu de testare real prin infrastructura de smart city implementată la Alba Iulia. De asemenea, echipele vor avea acces la datele deja colectate prin soluţiile de oraş inteligent instalate, astfel încât să dezvolte alte aplicaţii utile cetăţenilor, afacerilor şi administraţiei locale. Detalii despre soluţiile tehnice oferite de Orange România sunt disponibile pe www.innovationlabs.ro/tech, acestea putând fi accesate înaintea Hackathon-ului. 

Prin participarea la Innovation Labs, concurenţii vor avea posibilitatea de a da viaţă ideilor inovative şi de a obţine finanţarea necesară pentru a-şi putea dezvolta şi vinde soluţiile finale.  Innovation Labs este un pre-accelerator de start-up-uri cu profil tehnic care a fost iniţiat la Universitatea Politehnică Bucureşti în 2011 de către Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniş, Andrei Pitiş şi Bogdan Iordache. În ultimii trei ani de zile, a crescut în amploare, în prezent cooptând instituţii academice din România care acoperă cca 80% dintre absolvenţii anuali, la nivel naţional, ai specializărilor vizate. De asemenea, numărul şi greutatea partenerilor, precum şi amploarea vizibilităţii în media au crescut considerabil, de-a lungul anilor.

Anul acesta s-au organizat deja cinci hackathoane în cinci oraşe ale ţării precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi şi Timişoara urmând ca cel de al şaselea hackathon să fie organizat la Alba Iulia. Pe data de 24 mai a.c., va avea loc la Bucureşti evenimentul naţional Demo Day unde, în prezenţa reprezentanţilor mediului de afaceri, a investitorilor, a autorităţilor administraţiilor locale şi guvernamentale şi a presei, câştigătorii concursului organizat în Alba Iulia şi în celelalte oraşe din România vor putea prezenta evoluţia proiectelor. Mai multe detalii despre hackathonul de la Alba Iulia şi despre Innovation Labs pot fi găsite pe site-ul www.innovationlabs.ro.

Citiţi şi:

Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“

Peştera Dâmbău, grota din Apuseni unde se găseşte „laptele de munte“

Povestea constructorului din Sebeş pasionat de bucătărie: „După 10 ore pe şantier, schimb salopeta cu şorţul“

 

Cum să faci o excursie deosebită cu un buget minim. Sfaturile „Iuliei din Alba Iulia“, tânăra care-şi povesteşte aventurile din diverse colţuri ale lumii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite