Produse culinare tradiţionale şi expoziţii cu vânzare la Târgul Apulum Agraria din Alba Iulia
0La Alba Iulia s-a deschis vineri, 13 septembrie, o nouă ediţie a tîrgului Apulum Agraria. În spaţiul din Piaţa Pascu - cartier Cetate sunt expuse produse culinare tradiţionale şi ecologice vor fi expuse de către fermieri şi producători agricoli din judeţul Alba.
Pe lângă tarabele pline de bunătăţi, din programul târgului fac parte diverse concursuri cu premii, degustări de vinuri, ateliere de bucătărie şi spectacole. Evenimentul are ca scop promovarea agriculturii judeţului Alba, respectiv a fermierilor – membri ai asociaţiilor profesionale din judeţ şi a produselor agricole ale acestora
În cadrul târgului sunt organizate expoziţii cu vânzare de produse alimentare, standuri cu legume, fructe, material săditor şi produse fitosanitare, expoziţii de animale, pasări şi animale mici, expoziţii de unelte, utilaje şi echipamente agricole etc. Târgul este organizat de Consiliul Judeţean Alba.
Programul evenimentului:
Vineri, 13 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – Minisandvişuri decorate cu legume, activitate Slow Food de educaţie a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Deschiderea Târgului Apulum Agraria 2013
Ora 14.00 – Promovare produse tradiţionale susţinută de Asociaţia Producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Sâmbătă, 14 septembrie
Ora 9.30 – Toamna… pe două roţi. Paradă cu biciclete decorate cu fructe şi legume. Participă membri ai cluburilor de dans din Alba Iulia şi fanfara
Ora 10.00 – Concurs cu premii: Cea mai împodobită bicicletă
Ora 10.30 – Concurs cu premii: Coşul toamnei (pentru expozanţi)
Ora 11.00 – Spectacol operă în Piaţă
Ora 11.30 – Demonstraţie culinară – Gulaş – susţinută de Asociţaia Culturallă Maghiară din Abrud
Ora 12.00 – Concurs cu premii: Sperietori de ciori (pentru expozanţi)
Ora 13.00 – Prezentare copoi ardelenesc, susţinută de Asociaţia COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiţionale, susţinută de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale
Duminică, 15 septembrie 2013
Ora 11.00 – Atelier „Bucătăria veselă” – minisandvişuri decorate cu legume. Activitate Slow Food de educaţie a gustului pentru copii
Ora 12.00 – Demonstraţie culinară – Balmoş – susţinută de Agrosteau SRL
Ora 13.30 – Prezentare copoi ardelenesc susţinută de Asociaţia COPARD
Ora 14.00 – Promovare produse tradiţionale, susţinută de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania
Ora 17.00 – Degustare de vinuri locale