FOTO Revelion în ”Peştera Nenumită” din Munţii Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speologii au întâmpinat noul an în peşteră
Speologii au întâmpinat noul an în peşteră

Sărbătorirea trecerii în anul 2015 a fost organizată de o parte din membrii Asociaţiei Speologice Sfinx Gârda în ”Peştera Nenumită” din Munţii Apuseni, judeţul Alba. Aici întâmpinarea anului nou s-a realizat printr-o festivitate simplă, prin ciocnirea unui pahar de şampanie şi urări.

Speologi din Gârda (judeţul Alba), Bucureşti, Braşov, Arad şi Târgovişte au sărbătorit trecerea în noul an în această cavitate în speranţa ca noul an să le aduca noi realizări în domeniul speologic, descoperiri de noi goluri subterane care să fie explorate şi cercetate. ”Sănătate, iubire, şi cât mai multe peşteri împreună cu prietenii”, îşi doresc Camelia şi Florian Stroe. ”Să ajung în locuri în care mi-am dorit întotdeauna să ajung, dar nu am făcut-o până acum”, a spus Valentin Bogdan.

Carstul din Munţii Apuseni oferă o varietate deosebită de peşteri explorate şi documentate de speologi. Unele au putut fi amenajate turistic pentru turism de masă şi pot fi vizitate de turiştii care îşi petrec sărbătorile pe Valea Arieşului. este vorba despre Gheţarul Scărişoara şi Peştera Poarta lui Ionele. Acestea, mulţumită eforturilor realizate în principal de Primăria Gârda de Sus şi Consiliul Judeţean Alba, sunt amenajate şi pot încânta vizitatorii. 

revelion pestera alba

”Pestera Nenumită” este o peşteră nedocumentată şi neclasificată şi a fost aleasă pentru întâmpinarea noului an de speologi pentru a evita birocraţia şi hârţogăria care şi-a întins tentaculele şi în acest domeniu în ultimii 25 de ani.

revelion pestera alba

”Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului în peşteri este organizat de membrii Asociaţiei Speologice Sfinx din Gârda de circa 25 de ani, şi ne-a fost insuflat de Dl Profesor Dr Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racoviţă – părintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 89 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale pentru o perioadă de peste 35 de ani a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri”, a spus Christian Ciubotărescu, preşedintele asociaţiei Sfinx.

FOTO Felicitări de Anul Nou, în urmă cu 100 de ani

Evenimentele anului 2014 în Alba: accidentul aviatic din Apuseni, investiţia Mercedes de la Sebeş şi demararea lucrărilor la autostrada Sebeş - Turda

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite