Mii de consumatori fără energie electrică în Alba, în urma furtunilor de zăpadă. Ciobanii au coborât cu oile la şes

Mii de consumatori fără energie electrică în Alba, în urma furtunilor de zăpadă. Ciobanii au coborât cu oile la şes

Zăpada din aprilie a provocat avarii importante şi în Alba

Aproape 1.000 de abonaţi mai erau afectaţi vineri după-amiază, 21 aprilie, de avariile la reţeaua electrică. În total, peste 12.000 de cosumatori au fost afectaţi. La Cugir, ciobanii au fost nevoiţi să coboare la altitudini mai mici cu oile din cauza zăpezii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, până la ora 15.55, mai erau 979 abonaţi afectaţi de avariile la reţeaua electrică. Aceştia erau locuitori din Tonea (Săsciori), Rîmeţ şi Ponor. 

Vineri dimineaţa, un număr de 3.673 abonaţi nu aveau curent la Abrud, Câmpeni, Baia de Arieş, Mogoş, Bucium, Sebeş şi Râmeţ, potrivit datelor centralizate şi la ISU Alba.
Vezi şi Localităţi din judeţul Alba, cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

În urma condiţiilor meteo nefavorabile de miercuri şi joi, respectiv vânt puternic, ploi şi ninsori, în peste 15 localităţi din judeţul Alba au fost probleme în alimentarea cu energie electrică. Majoritatea au fost în Munţii Apuseni, dar şi în Munţii Sebeşului. Echipajele Electrica au intervenit în zonele Abrud, Ciuruleasa, Mogoş, Sohodol, Albac, Scărişoara, Gârda de Sus, Roşia Montană, Avram Iancu, Vidra, Poşaga, Ocoliş, Curmătura, dar şi la Oaşa şi Întregalde, potrivit datelor centralizate şi la ISU Alba. Au fost afectaţi, în total, peste 12.000 de cosumatori din judeţul Alba.

Mai mulţi crescători de ovine din satele Călene Bucuru, Goasele, Bocşitura şi Mugeşti, localităţi situate în munţii din apropierea Cugirului au fost serios afectaţi de căderile de zăpadă din ultimele zile. Rămaşi fără nutreţ pentru animale, fermierii au fost nevoiţi să-şi mute turmele de animale (peste 500 de ovine) în locuri de şes unde, efectele iernii sunt ceva mai blânde. Fermierii spun că sunt peste cinci decenii de când nu s-au mai confruntat cu asemenea fenimene meteo încât stratul de zăpadă să ajungă în luna aprilie, la mai bine de 20 cm, potrivit ziarulunirea.ro.

Până la schimbarea vremii, ei au hotărât să-şi aducă animalele în zone precum ,,Valea Pleşii” sau Săliştea, locuri pe care le foloseau de obicei în alte perioade ale anului. 


citeste totul despre: