CJ Alba a finalizat lucrări de ecologizare la 5 depozite de deşeuri. Investiţiile depăşesc 13 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Alba a finalizat cinci obiective de investiţii în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, respectiv lucrările de închidere şi ecologizare a depozitelor urbane de deşeuri de la Abrud, Cîmpeni, Ocna Mureş, Blaj şi Aiud. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la suma de 13.552.242 milioane de lei.

În 22 decembrie 2015 au fost încheiate şi semnate procesele verbale de recepţie pentru lucrările de închidere a depozitelor urbane neconforme de la Ocna Mureş, Aiud, Blaj şi Cîmpeni, iar în 28 decembrie 2015 pentru lucrarea similară de la Abrud.

Execuţia lucrărilor la depozitele de la Abrud (983.358,41 lei), Cîmpeni (720.886,62 lei), Ocna Mureş (6.066.660,89 lei) şi Blaj (2.703.260,71 lei) s-au desfăşurat în perioada 8 decembrie 2014 – 7 decembrie 2015 şi a fost realizată, la toate cele patru obiective, de Asocierea SC Hidroconstrucţia S.A. – S.C. Secvision Business Solutions S.R.L. – S.C. Engineering 2B S.R.L. Investiţia de la Aiud (3.078.075,44 lei) a fost derulată în perioada 11 decembrie 2014 – 10 decembrie 2015 de către antreprenorul SC Interdevelopment SRL. 

În perioada următoare va fi încheiat procesul verbal de recepţie şi pentru investiţia de la Cugir, în valoare de 1.834.661,28 lei. De asemenea se află în derulare contractul privind închiderea depozitului de la Pârâul Iovului – Alba Iulia. Lucrarea de 8.363.545,23 lei este realizată de compania Implenia Baugesellschaft MBH Viena şi va fi finalizată în luna martie 2016. Sumele prezentate sunt fără TVA şi fără cheltuieli diverse şi neprevăzute.

depozit deseuri alba

Depozitul de deşeuri de la Aiud

Obiectivele de investiţii ce se referă la lucrările de închidere a celor şapte depozite neconforme de deşeuri urbane reprezintă indicatori fizici ai proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, iar prin ecologizarea depozitelor, respectiv prin reducerea cantităţilor de substanţe periculoase ce ajung în apă, aer şi sol, s-a rezolvat una dintre problemele grave de poluare a mediului cu care se confrunta judeţul Alba. Din punct de vedere tehnic, masele de deşeuri din cadrul depozitelor au fost acoperite cu pământ argilos şi cu sol vegetal necompactat care a fost însămânţat cu iarbă pe toată suprafaţa.

Lucrările au mai presupus realizarea unor instalaţii de captare şi epurare a gazelor prin utilizarea de biofiltre, în cazul depozitelor de la Cugir, Blaj, Cîmpeni şi Abrud şi arderea controlată a acestora în cadrul depozitelor de la Aiud, Alba Iulia şi Ocna Mureş, precum şi de captare a levigatului şi de monitorizare a apei freatice. De asemenea, contractele au prevăzut construcţia de garduri pentru împrejmuire pentru toate cele şapte depozite ecologizate.

depozit deseuri alba

Depozitul de deşeuri de la Cîmpeni

Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba” cu o valoare de 212.015.115 lei, fără TVA, cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Suma eligibilă, conform POS Mediu, se ridică la 188.313.589 lei. Informaţii complete despre proiect pot fi obţinute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Contract de peste 10 milioane de lei din proiectul de management al deşeurilor, finalizat de Consiliul Judeţean Alba

”Războiul” deşeurilor: închiderea depozitului de la Alba Iulia scumpeşte colectarea gunoaielor de la populaţie

Peste 1.000 de participanţi la întâlnirile de promovare a proiectului  de management al deşeurilor în Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite