Activele Stratusmob Blaj se vând la jumătate de preţ: 2,2 milioane de euro pentru două fabrici şi 27 hectare teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobila produsă la Stratusmob Blaj era exportată în mai multe ţări
Mobila produsă la Stratusmob Blaj era exportată în mai multe ţări

Lichidatorul judiciar al fabricii de mobilă Stratusmob SA Blaj, aflată în faliment, scoate încă o dată la licitaţie activele firmei. Faţă de valoarea iniţială de 5,1 milioane de euro fără TVA, la licitaţia programată în 26 august 2014 preţul este redus la mai puţin de jumătate, respectiv 2,26 milioane de euro.

Stratusmob SA Blaj este în faliment cu datorii de aproape 9 milioane de euro. Lichidatorul, societatea Expert Insolvenţa Hunedoara, a lansat oferta de vânzare, reprezentând construcţii şi teren, pentru 2,26 milioane de euro. Activele societăţii din Blaj au fost scoase, iniţial, la vânzare pentru 5,1 milioane de euro. Nu s-a arătat nimeni interesat de ofertă, astfel încât administratorul judiciar a scăzut preţul iniţial la 4,3 milioane de euro şi acum la 2,26 milioane de euro.

Activele propuse la vânzare sunt o fabrică de mobilă, care cuprinde construcţii şi terenul aferent în suprafaţă de circa 42.000 de metri pătraţi, o fabrică de placaj, întinsă pe o suprafaţă de peste 123.000 de metri pătraţi şi un parc industrial care ocupă o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi, toate cu mijloace fixe – utilaje, echipamente aferente fluxului tehnologic. Licitaţia va fi organizată în 26 august, la sediul lichidatorului judiciar din Deva, Expert Insolvenţa. Ofertanţii trebuie să depună, cu cel puţin două zile înainte de data organizării licitaţiei, cauţiunea reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.

În caz de neadjudecare, licitaţia se repetă în 2 septembrie şi 9 septembrie, în aceleaşi condiţii. Stratusmob SA Blaj este în faliment din martie 2013. Societatea este în insolvenţă din anul 2009, dar planul de reorganizare nu a dat rezultatele scontate. Secţia de mobilă a fost închisă, fiind păstrată, pâna la pronunţarea falimentului, doar secţia de placaj cu aproximativ 250 de angajaţi. Datoriile societăţii sunt de 39 de milioane de lei, adică aproape 9 milioane de euro.

Acţiunile societăţii sunt deţinute de RH Property Bussines Group SRL, cu 29,17 % din capitalul social şi Bolero Spring SRL, care are 24,73 % din capitalul social. Acţionari persoane fizice deţinători ai unui număr total de acţiuni reprezentând 45,21% din capitalul social. RH Property Bussines Group SRL Bucureşti şi Bolero Spring SRL Bucureşti fac parte din grupul de firme Regent House Group ce aparţine omului de afaceri Nicolae Raţiu, fiul fostului om politic Ion Raţiu. Stratusmob a fost înfiinţată în 1960 şi era pe vremea comunismului, una dintre cele mai mari societăţi din ţară în domeniul mobilei, cu peste 3.000 de salariaţi. Cealaltă mare societate din domeniu care a funcţionat în Alba, Montana Câmpeni, este în faliment din septembrie 2012. Şi activele acestei societăţi au fost scoase la licitaţia pentru 2 milioane de euro, dar nu au existat cumpărători interesaţi. În prezent, o parte din active sunt închiriate pentru activităţi de prelucrare a lemnului.

Falimentul industriei comuniste din Alba. Cele mai mari uzine din epoca de aur sunt vândute la fier vechi

Capris Sebeş, brand naţional în marochinărie, a intrat în faliment

GHCL Upsom România, fostul combinat de produse clorosodice din Ocna Mureş, a intrat în faliment

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite