Cele mai frumoase oraşe abandonate: poveştile dramatice din spatele ruinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shi Cheng, China FOTO dailymail.com
Shi Cheng, China FOTO dailymail.com

O mulţime de locuri din lume care fremătau cândva de agitaţia oamenilor s-au transformat în ruine a căror frumuseţe a rămas parcă îngheţată în timp. Dincolo de ele se ascund poveşti triste sau înfricoşătoare.

Publicaţia online supercompressor.com a făcut o trecere în revistă a celor mai frumoase oraşe abandonate din lume:

1. Shi Cheng, China

Adesea menţionat ca „Atlantis de Est”, acest oraş subacvatic vechi de 600 de ani a fost inundat intenţionat în 1959 pentru a construi un baraj.

2. Centralia, Pennsylvania

Un incendiu violent a izbucnit în interiorul unei mine de cărbune în 1962. Locuitorii au fost iniţial evacuaţi din zonele în care focul reprezenta o ameninţare imediată, dar cei mai mulţi au acceptat ofertele de cumpărare din partea guvernului şi s-au mutat. Astăzi, doar câteva cartiere ale oraşului fantomă sunt încă locuite, iar o biserică încă face slujbe săptămânale.  

image

3. Wittenoom, Australia

Wittenoom era odinioară un oraş relativ mic aflat în plină expansiune, aşezat pe o mină de azbest enormă, principalul furnizor de azbest albastru din ţară între 1950-1960. Cu toate acestea, locul a fost evacuat când rezidenţii au început să se îmbolnăvească, iar oficialii şi-au exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte calitatea aerului din zonă.

image

4. Insula Hashima, Japonia

Inaugurată spre sfârşitul anilor 1800, această insulă se afla în plină dezvoltare, datorită minelor de cărbune. Cu toate acestea, minele au fost închise în 1974, iar la scurt timp toată lumea a plecat. Insula a fost folosită ca locaţie pentru realizarea peliculei Skyfall.

image

5. Ordos, China

Iniţial construit pentru a găzdui un milion de locuitori, acest oraş care s-a dezvoltat rapid a fost condamnat la pieire de la bun început, din cauza împrumuturilor neplătite. 

foto

6. Insula Ross, India

Insula avea o comunitate înfloritoare cu o infrastructură extinsă, până în la cutremurul din1941, când majoritatea locuitorilor a părăsit definitiv regiunea.

image

7. Pripyat, Ucraina

Proclamat oficial drept oraş în 1979, populaţia localităţii Pripyat a crescut la aproape 50.000 de persoane înainte de a fi evacuat în urma dezastrului de la Cernobîl, din 1986.

image

8. Craco, Italia

Oraşul Craco, cândva plin de viaţă, datează din secolul al VIII-lea. Acesta a fost abandonat după câteva alunecări de teren devastatoare şi un cutremur major care a avut loc în 1980. Cu toate acestea, Craco a rămas o locaţie incredibil de populară pentru filmări, apărând şi în pelicula Patimile lui Hristos. 

image

9. Garnet, Montana

În timpul goanei după aur, Garnet a fost casa a aproximativ 1.000 de locuitori, dar odată ce aurul s-a terminat, oamenii au abandonat locul. 

image

10. Simacem, Indonezia

Acest oraş a fost complet evacuat în urma erupţiei violente a unui vulcan.

image
Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite