Un cuplu de americani şi-a petrecut 26 de ani reîmpădurind o zonă din India, iar rezultatele sunt uimitoare: „Oamenii au crezut că suntem nebuni“ FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Pamela şi Anil Malhotra spun că nu au simţit nicicând o bucurie mai mare FOTO Say Sanctuary
Soţii Pamela şi Anil Malhotra spun că nu au simţit nicicând o bucurie mai mare FOTO Say Sanctuary

Soţii Pamela Gale Malhotra şi Anil Malhotra şi-au petrecut peste două decenii reîmpădurind un colţ al Indiei care a devenit acum casa a zeci de animale şi plante pe cale de dispariţie.

În anul 1991, soţii Pamela Gale Malhotra şi Anil Malhotra au cumpărat 22 de hectare de teren în sudul Indiei. Zona fusese afectată de defrişări masive, însă în prezent, după un efort de peste două decenii, este plină de floră şi faună, devenind primul sanctuar privat din India. Cei doi şi-au dedicat timpul şi eforturile pentru a reîmpăduri terenul şi pentru a proteja fauna sălbatică, iar imaginile de dinainte şi de după venirea lor vorbesc de la sine.  

Astăzi, Sai Sanctuary, cum a fost denumit, se întinde pe 121 de hectare şi reprezintă casa a peste 200 de specii de plante şi animele pe cale de dispariţie la nivel global, inclusiv elefanţi asiatici, leoparzi, cobre indiene şi tigri bengali, potrivit Bored Pand.

„Când am venit prima dată aici, majoritatea terenurilor care ne-au fost vândute erau abanondate. Câmpuri de orez şi de cafea abandonate. Au avut loc multe defrişări, aşa că am avut nevoie de foarte mult timp, de foarte multă energie, răbdare şi muncă pentru a reînvia acest loc“, a povestit Pamela.

FOTO Infinite Windows

image

FOTO Infinite Windows

image

Originari din America, cei doi soţi au mărturisit că au ales sălbăticia Indiei pentru că acesta a fost visul lor dintotdeauna, să aibă un sanctuar privat şi să poată astfel să protejeze natura şi animelele. „Oamenii au crezut că suntem nebuni, dar ne-am obişnuit. Întotdeauna au existat oameni care au crezut despre cei care au făcut lucruri incredibile că sunt nebuni“, spun soţii Malhotra.

Totuşi au existat şi persoane care le-au întins o mână de ajutor cu însămânţarea şi îngrijirea terenurilor, iar în final munca a dat roade. Varietatea de floră a sanctuarului cuprinde sute de arbori şi plante indigene, multe dintre acestea având valoare medicală.

FOTO The Better India

image

Descriind felul în care mediul s-a schimbat, Pamela a declarat: „Îmi amintesc că mergeam prin pădure şi nu auzeam nimic altceva în afară de sunetul propriilor paşi. Acum locul este plin de sunete.“

FOTO The Better India

image

Privind în viitor, soţii îşi doresc ca pădurea să fie protejată şi să se extindă în continuare. „Amândoi simţim o bucurie enormă când ne plimbăm prin sanctuar. Nu am simţit niciodată o asemenea bucurie, nu se compară cu nimic altceva din ce am făcut în viaţa mea“, concluzionează Pamela.

FOTO Great Big Story

image

FOTO Infinite Windows

image

Zona din India unde se află sanctuarul, cartierul Kodagu, a înregistrat o scădere dramatică a întinderii pădurilor – de la 86% în anii ’70 până la 16% în prezent. Pamela a explicat că acest lucru are efecte devastatoare asupra precipitaţiilor şi aprovizionării cu apă nu numai în acea zonă, ci în tot sudul ţării.

Pentru cei interesaţi să ajute Sai Sanctuary, parcul este deschis publicului şi oferă case ecologice pentru închiriere.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite