Trucuri care pot transforma şi cel mai mare somnoros într-o persoană matinală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dimineata

După ce am trecut la ora de vară, trezitul de dimineaţă a devenit un coşmar pentru mulţi dintre noi. Conform specialiştilor, aplicarea câtorva reguli pot face din primele ore ale dimineţii cel mai productiv moment al zieli.

Mulţi dintre oamenii de succes spun că primele ore ale dimineţii sunt cruciale în ceea ce priveşte productivitatea. Aceştia vorbesc despre motivaţia şi nivelul de atenţie care îi ajută să finalizeze cele mai importante sarcini chiar înainte de ora 9.00, scrie greatist.com. Poate că au dreptate, dar ce ne facem în cazul în care trezirea de dimineaţă este un adevărat coşmar?

Conform oamenilor de ştiinţă care studiază etapele somnului, organizarea, motivaţia puternică şi câteva reguli pot face din orice somnoros o persoană matinală.

Reguli care vă pot ajuta să deveniţi o persoană matinală:

1. Începeţi prin a vă opri alarma în zilele de week-end şi verificaţi de câte ore de somn are nevoie organismul. Încercaţi să stabiliţi perioada în care corpul are cel mai mult nevoie de odihnă.

2. Stabiliţi o oră de culcare şi încercaţi să o păstraţi cu stricteţe. Setaţi un memento pentru a vă aminti că este timpul pentru odihnă. Acest lucru vă va ajuta să vă stabiliţi o rutină din a adormi mai devreme.

3. Dacă vă simţiţi prea epuizaţi dimineaţa, descărcaţi o aplicaţie de urmărire a somnului care înregistrează de câte ori vă treziţi în timpul nopţii. Aceasta poate determina ciclurile somnului.

4. Închideţi toată aparatura din cameră, inclusiv luminile electronicelor, şi încercaţi să aduceţi liniştea în spaţiul de dormit. 

5. Stropiţi pernele cu esenţă de lavandă înainte de a merge la culcare. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Somnului, subiectii implicaţi într-un studiu care au mirosit lavandă înainte de a merge la culcare au avut un somn mai liniştit şi au declarat că s-au simţit mai energici dimineaţa.

6. Lăsaţi draperiile deschise pentru a fi treziţi de lumina naturală.

7. Setaţi alarma la aceeaşi oră şi încercaţi să nu daţi „snooze“. Începerea unui nou ciclu de somn vă va face să vă simţiţi mult mai obosiţi decât dacă v-aţi ridica în acel moment din pat. 

8. Programaţi-vă în primele ore ale zilei activitaţi pe care le veţi aştepta cu nerăbdare.

9. Faceţi mişcare de îndată ce vă treziţi. S-ar putea să vi se pară o nebunie, dar simplele sărituri vă pun sângele în mişcare şi vă energizează.

10. Verificaţi starea vremii şi încercaţi să vă pregătiţi de seara hainele şi ce aveţi nevoie pentru micul dejun.

11. Creaţi un plan al zilei încurajator în fiecare dimineaţă. Studiile efectuate de Clinica Mayo dovedesc că menţinerea unei perspective pozitive poate duce la o scădere a bolilor fizice şi a depresiei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite