Tineri români care vor să schimbe lumea: Learnmads

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tineri români vor să schimbe lumea. Se pregătesc să plece de unii singuri într-o călătorie până în Mongolia. Au o cauză, o maşină, mult curaj şi inspiraţie pentru a-şi continua proiectul ajuns deja la ediţia a II-a. Proiectul lor se numeşte Schimbălume, iar echipa lor, Learnmads. M-am întâlnit cu unul dintre ei şi mi-a vorbit despre ce au de gând să facă vara asta.

Pe Claudiu Florescu l-am cunoscut la Universitatea Alternativă: a fost unul dintre studenţii cursului de Digital Marketing pe care l-am ţinut timp de şase luni. Despre Universitatea Alternativă trebuie să ştiţi că este un program de învăţare construit de la zero de câţiva tineri şi care propune un model de învăţare ce are un singur obiectiv: excelenţa profesională într-un domeniu specific.

În vara asta, Claudiu va pleca în Mongolia alături de trei prieteni, Paul Crăciun, Diana Matache şi Andreea Nicolescu. Pariul e simplu: şi-au strâns cea mai cool echipă pentru a pleca la drum construindu-şi singuri traseul, fără niciun fel de ajutor. Totul pentru a sprijini o cauză. Schimbălume este proiectul lor video ce propune să-i scoată la lumină pe tinerii cu poveşti de succes, care pot inspira alţi oameni prin ce fac şi ce au de spus.

Tânărul Schimbălume are o fire creativă şi adaptabilă, este dinamic şi inovativ, după cum spun iniţiatorii proiectului. Printre tinerii implicaţi în proiect se numără Melania Medeleanu, Traian Brumă, Marius Manole, Tedy Nicula şi Cristian Lupşa. Pentru că vor să facă posibilă ediţia a doua a proiectului lor, cei patru tineri vor pleca în Mongolia vara asta. Au pornit şi o campanie de crowdfunding.

image

Claudiu este cel pasionat de Marketing şi automobilism, pe când Paul, descris ca fiind rebelul echipei, a co-fondat o comunitate de învăţare pentru liceeni, numită Learnity. Andreea, cel mai nou membru al echipei, a pus umărul la apariţia unui brand de îmbrăcăminte, iar Diana e pasionată de fotografie. Una dintre provocările echipei este acum să găsească o maşină care să-i însoţească pe toţi în aventura lor.

Cel care a aflat despre Mongol Rally a fost Claudiu, catalizatorul echipei. În 2012, îmi povestea el, a urmărit live povestea unei echipe româneşti în drumul lor spre Mongolia. Hotărârea avea să fie luată patru ani mai târziu: cei patru vor lua calea Mongol Rally să-l facă cunoscut pe Schimbălume. Promisiunea pe care şi-au făcut-o e că, la întoarcerea în România, îşi vor continua proiectul. Pentru a doua ediţie, vor merge la Cluj, Timişoara şi Iaşi în căutarea următorilor 15 tineri Schimbălume. Între timp, spun ei, poate vor ţine şi un jurnal de călătorie şi, cu puţin noroc şi inspiraţie, vor lansa şi un lungmetraj cu toată experienţa lor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite