Sfaturi utile dacă ai părul gras

Sfaturi utile dacă ai părul gras

Evită balsamurile cremoase sau oricare alt produs din comerţ care îţi încarcă părul.

Părul gras este o problemă inestetică. Este bine de ştiut ce rutină de îngrijire trebuie adoptată în cazul în care firele de păr au de suferit din cauza excesului de sebum de la nivelul scalpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Problemă inestetică, părul gras dă bătăi de cap multora dintre noi. Este bine de ştiut ce rutină de îngrijire trebuie adoptată în cazul în care firele de păr au de suferit din cauza excesului de sebum de la nivelul scalpului. Sebumul este o substanţă secretată de glandele sebacee, care acoperă foliculii de păr şi ajunge la suprafaţa pielii prin pori. Aici se combină cu grăsimile şi cu transpiraţia. Unele persoane au o predispoziţie genetică pentru părul gras, iar altele care nu se îngrijesc corect se confruntă cu un dezechilibru la nivelul glandelor.

Produsele nepotrivite fac rău părului

- Evită balsamurile cremoase sau oricare alt produs din comerţ care îţi încarcă părul. Le poţi înlocui cu ceaiuri din frunze de nuc, mentă sau muşeţel, care îţi vor lăsa un păr moale şi uşor de descurcat. De exemplu, ceaiul de mentă conţine teină, o substanţă care stimulează sistemul circulator. La nivelul scalpului, teina are un efect răcoritor şi energizant asupra părului gras. După ce aplici ceaiul pe toată lungimea părului, nu mai este nevoie de clătire.

- Dacă îţi doreşti să scapi de părul gras, încearcă să nu îl speli foarte des. Poate părea un paradox, dar cu cât îl speli mai des, cu atât îşi va recăpăta mai repede aspectul uleios. Spălatul zilnic intensifică activitatea glandelor sebacee, care vor secreta tot mai mult sebum. Medicii specialişti recomandă spălarea la 4-5 zile.

- Foloseşte un şampon blând, cu un pH neutru şi special pentru părul gras. Atunci când te speli, nu masa excesiv pielea capului, deoarece este stimulată producţia de sebum. Şamponul trebuie aplicat de două ori şi în cantităţi mici. Prima şamponare degresează părul şi a doua ajută la o curăţare eficientă. Ideale pentru acest tip de păr sunt cele pe bază de extract de urzică, lămâie, muşeţel sau portocale. De asemenea, foarte importantă este şi clătirea, care trebuie făcută din belşug.

Remedii naturale pentru excesul de sebum

Dacă îl ai la îndemână, oţetul poate fi aliatul tău de nădejde în lupta cu părul gras. Adaugă 2 linguri de oţet în apa cu care îţi clăteşti podoaba capilară şi repetă procedeul o lună. Acidul tanic din oţet este un astringent natural, ce îţi va lăsa un păr frumos şi strălucitor. De asemenea, poţi să îţi clăteşti părul şi cu apă de lavandă, care te va scăpa de aspectul inestetic şi îi va conferi părului un miros plăcut. Nici berea nu e de neglijat, care ajută la eliminarea grăsimii de la nivelul scalpului.

Află pe clicksanatate.ro mai multe tratamente şi măşti pentru părul gras!

Cum tratezi naturist endometrioza

Ce trebuie să ştii despre hipertensiunea pulmonară

citeste totul despre: