Semnele care ne arată că suntem pe punctul de a fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uneori, înainte de a fi concediaţi, primim de la şeful nostru proiecte imposibil de realizat/FOTO www.crouchershotel.co.uk
Uneori, înainte de a fi concediaţi, primim de la şeful nostru proiecte imposibil de realizat/FOTO www.crouchershotel.co.uk

Chiar dacă o evaluare negativă nu este semnul clar că se apropie un dezastru, există câteva detalii la care trebuie să fim atenţi, ca să nu ne trezim daţi afară. De multe ori, aceste semne apar, dar oamenii le trec cu vederea şi apoi se declară şocaţi că au fost concediaţi.

Primul semn că nu ne descurcăm bine la locul de muncă sunt mai multe evaluări negative la rând. Acestea pot include formule de genul: „ai o problemă de atitudine”, ”nu lucrezi bine în echipă”, ”personalitatea ta nu se potriveşte cu a echipei”. Din păcate, aceste aspecte legate de atitudinea angajatului sunt considerate foarte importante, pentru că nu pot fi schimbate de obicei, scrie Business Insider.

Lynn Taylor, autoarea unei căţi despre comportamentul la locul de muncă, spune că există şi alte semne clare că şeful nu mai are încredere în noi şi că va renunţa curând la serviciile noastre. De exemplu, atunci când nu mai suntem chemaţi la şedinţe importante sau nu mai suntem incluşi în mailuri de grup, despre aspecte esenţiale în companie, mai exact începem să fim lăsaţi pe afară, colegii lucrând fără noi.

Deseori, cel mai clar semn că şeful vrea să scape de noi este că ne dă proiecte imposibil de făcut. Condamnându-ne practic la un alt eşec, el va avea un motiv clar şi argumentat să ne concedieze, spune Taylor.

Avertismentele oficiale sunt alte dovezi evidente că nu ne descurcăm prea bine la locul de muncă. Primul este avertismentul verbal, urmat de unul sau două în scris. Pasul următor va fi în mod clar concedierea.

Şi cererea de rapoarte foarte dese şi detaliate despre modul în care cheltuim banii alocaţi de firmă sau în care ne organizăm timpul poate fi un semn rău. Mai ales dacă numai noi suntem cei care trebuie să realizăm aceste rapoarte.

De asemenea, dacă şeful ne monitorizează mereu activitatea este evident că nu e mulţumit de noi. La fel şi dacă începe să ne dea tot mai puţin proiecte la care să lucrăm sau dacă munca noastră începe să fie preluată de alţi colegi.

Chiar dacă avrem o realizare deosebită, şeful nu ne mai laudă şi pare să nu observe deloc această performanţă. Este normal să facă aşa, pentru că dacă ar arăta acum că ne apreciază, atunci nu ar mai avea motive să ne dea afară.

Desigur, un comportament mai ciudat o să apară şi ]n rândul colegilor. Ei încep să ne bârfească şi ne evită compania, deşi până atunci eram prieteni. Această schimbare de comportament este normală, pentru că ei încearcă să se apare refuzând să se mai asocieze cu noi, de teamă să nu fie concediaţi la rândul lor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite