Regulile de conduită care fac din bărbatul de azi un domn: 11 greşeli de neiertat pentru un gentleman adevărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În momentul în care s-a aşezat toată lumea la masă, şervetul trebuie aşezat imediat în poală. În niciun caz locul lui nu este la gât şi se foloseşte ca să ne ştergem mâinile şi gura, niciodată nasul. FOTO slideshare.net
În momentul în care s-a aşezat toată lumea la masă, şervetul trebuie aşezat imediat în poală. În niciun caz locul lui nu este la gât şi se foloseşte ca să ne ştergem mâinile şi gura, niciodată nasul. FOTO slideshare.net

Chiar dacă în ziua de azi regulile de conduită nu mai sunt la fel de preţuite ca pe vremuri, există anumite greşeli pe care un bărbat modern nu ar trebui să le facă dacă vrea să lase o impresie bună şi să fie considerat un domn în adevăratul sens al cuvântului.

Regulile de conduită ar trebui să guverneze multe dintre acţiunile noastre de fiecare zi. Iar în ceea ce îi priveşte pe domni, există cel puţin 12 greşeli pe care ar trebui să le evite pentru a face impresie bună, conform specialiştilor consultaţi de publicaţia Business Insider.

Folosiţi produse pentru păr în exces înainte de a merge la frizer

În cazul în care ştiţi că veţi merge la frizer ca să vă tundeţi, atunci nu mai încărcaţi podoaba capilară cu gel sau spumă de păr, ori cu alte produse de styling. Nu numai că frizerul va putea să facă o treabă mult mai bună, ci mai ales va aprecia că nu aveţi un păr îmbâcsit cu tot felul de pomezi folosite în exces.   

Mult prea împopoţonaţi sau neglijenţi

Când alegeţi să purtaţi o pereche de jeanşi la un eveniment unde ştiţi că trebuie respectat un cod vestimentar, asta denotă lipsă de respect pentru oricine ar fi persoana care v-a invitat, dar şi faţă de restul invitaţilor. Regula este valabilă şi în cazul contrar, adică atunci când vă gătiţi din cale afară chiar dacă este vorba despre o ocazie fără pretenţii vestimentare, aşa că veţi atrage atenţia tuturor, dar nu în sens pozitiv.

Răspundeţi unei invitaţii în ultimul moment

Atunci când vă decideţi pe ultima sută de metri că vreţi să mergeţi, totuşi, la un eveniment la care aţi fost invitat cu o lună în urmă sau chiar mai multe luni, nu faceţi decât să transmiteţi că aţi aşteptat să apară ceva mai interesant, dar dacă tot nu s-a ivit nimic, vă puteţi mulţumi cu orice.

Nu vă ridicaţi în picioare când daţi mâna cu cineva

Să dai mâna cu cineva este un semn de respect, însă gestul în sine îşi pierde mult din semnificaţie atunci când sunteţi prea comod şi preferaţi să nu vă ridicaţi în picioare. Greşeala este cu atât mai mare dacă întâlniţi pentru prima dată persoana cu care daţi mână.

salut

FOTO flickr.com

Nu prezentaţi o persoană grupului atunci când sunteţi singurul care o cunoaşte

La fel de nepoliticos este să nu prezinţi o persoană cu care vă întâlniţi atunci când eşti singurul din grup care o cunoaşte. Regulile de politeţe presupun ca în cadrul unui grup de persoane, fiecare să cunoască măcar numele celorlalţi participanţi la conversaţie, pentru a nu lăsa loc situaţiilor jenante.

Răspundeţi şi vorbiţi la telefonul mobil în prezenţa unei alte persoane

Atunci când aveţi o întâlnire cu o persoană şi vă sună telefonul, aveţi două posibilităţi pentru a nu jigni omul cu care v-aţi întâlnit. Opriţi telefonul şi reveniţi cu un apel după terminarea întâlnirii sau, dacă este ceva urgent, puteţi să vă scuzaţi şi să mergeţi să vorbiţi într-o altă încăpere. Nimeni nu este nevoit şi nici nu se simte confortabil să asculte conversaţia telefonică a altei persoane.

Vă puneţi telefonul mobil pe masă

Chiar dacă nu asta este intenţia dumneavoastră, telefonul aşezat pe masă în timpul unei întâlniri la restaurant sau atunci când mergeţi în vizită trimite un mesaj clar: „orice mesaj sau apel o să primesc este mai important decât să-ţi ofer ţie întreaga mea atenţie”. Dacă nu vreţi să lăsaţi o astfel de impresie, atunci puneţi telefonul în buzunar.

Folosiţi greşit tacâmurile la masă

Este necesar să cunoaşteţi măcar câteva reguli de conduită atunci când luaţi masa într-un restaurant mai pretenţios sau sunteţi invitat la o cină mai specială. Ordinea de folosire a tacâmurilor este de la exterior spre interior, paharul stă în partea dreaptă, iar farfuria pentru pâine în partea stângă. 

Nu vă puneţi şervetul în poală

În momentul în care s-a aşezat toată lumea la masă, şervetul trebuie aşezat imediat în poală. În niciun caz locul lui nu este la gât şi se foloseşte ca să ne ştergem mâinile şi gura, niciodată nasul.

conduita
Citește și: Politeţea ca un ciomag

FOTO slideshare.net

Puneţi sare în mâncare înainte să o gustaţi

Atunci când sunteţi invitat să luaţi masa la cineva acasă, se presupune că mâncarea va fi pe gustul dumneavoastră, cel puţin până la proba contrarie. Prin urmare, nu puneţi sare în mâncare înainte de gusta din ea, este o lipsă de respect pentru gazdă.

Nu vă scoateţi pălăria/fesul/şapca atunci când intri într-o casă/clădire

Chiar dacă multor bărbaţi tineri li se va părea că este un sfat învechit, pentru că moda de azi presupune uneori să stai cu căciula pe cap şi în interior, este un semn de proastă creştere să rămâi cu capul acoperit mai ales când intri în casa cuiva. Atâta timp cât în casa respectivă nu plouă, nu ninge şi nu este frig, capul oricărui domn trebuie descoperit.

sapca

FOTO 7sur7.be

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite