Metode eficiente prin care poţi reduce stresul: de ce este recomandat să te trezeşti mereu la aceeaşi oră şi să îţi urmezi pasiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Travis Bradberry, autorul cărţii „Inteligenţă emoţională“, recomandă câteva metode de îndepărtare a stresului. Acesta este de părere că secretul constă în modul în care fiecare om răspunde la stimulii blocajului emoţional, iar un comportament conştient poate constitui rezolvarea problemei.

Stresul are un mod ciudat de a se furişa în mintea omului. Deşi se duce o luptă grea împotriva acestei stări, secretul constă în modul în care reacţionezi, scrie Inc.com. Travis Bradberry, autorul cărţii „Inteligenţă emoţională“, este de părere că pentru a putea ieşi din această stare, trebuie să fii conştient de modul în care acţionezi şi să-ţi structurezi cu înţelepciune compoportamentul. În caz contrar, vei dobândi o serie de obiceiuri proaste, care vor amplifica stresul, în loc să-l atenueze. Bradberry recomandă câteva reguli care te pot ajuta să ţii stresul la distanţă:

Deconectarea

Este cea mai importantă regulă din această listă, pentru că nu te vei putea elibera de stres dacă nu renunţi la gândurile cu privire la sarcinile pe care le ai de îndeplinit. Disponibilitatea pentru munca 24/7 te expune la un baraj constant, împiedicându-te să te focalizezi pe momentele de bucurie şi să-ţi reîncarci bateriile pentru următoarea zi de muncă. După ce pleci de la job, dedica-te familiei sau lucrurilor care îţi aduc liniştea şi fericirea şi încearcă să trăieşti momentul prezent.

Renunţă la o parte din treburile casnice

Treburile casnice acaparează aproape tot timpul liber. În acest fel uiţi de relaxare şi reflecţie. Pentru a evita această situaţie, trebuie să îţi programezi sarcinile aşa cum ai face în orice alt context, în aşa fel încât să îţi rămână timp şi pentru propria persoană.

Meditează

Nu ai timp să meditezi în timpul săptămânii? Ai 48 de ore în fiecare week-end pentru a face acest lucru posibil. Dansează cu ochii închişi cel puţin la 10 minute, acest obicei fiind un neurotransmitator calmant care reduce stresul. Imaginează-ţi că eşti lângă ocean, ai în faţă un peisaj frumos şi eşti în totalitate liber. De asemenea, exerciţii produc endorfine care te vor ajuta să te relaxezi şi să te simţi fericit.

Urmează-ţi pasiunile

S-ar putea să fii surprins de ceea ce se întâmplă cu psihicul tău când îţi urmezi pasiunile în timpul liber, fără a te gândi la rapoartele pe care le ai de prezentat la muncă. Compromisul pe care îl faci atunci când alegi să îţi urmezi pasiunile este o modalitate foarte bună de a scăpa de stres şi a-ţi deschide mintea spre noi gânduri. Ascultă muzică, citişte, scrie, pictează, joacă-te cu cei mici şi vei vedea cum starea ta de psihic se va schimba radical.

Trezeşte-te la aceeaşi oră

Este tentant să dormi mai mult în week-end. Deşi te vei simţi mai bine temporar, îţi vei tulbura ritmul circadian (lucru care poate agrava depresia). Dacă respecţi ora de somn, vei ajunge să-ţi programezi mintea şi te vei trezi chiar înainte să sune ceasul. În cazul în care simţi că ai rămas în urmă cu orele de somn, culcă-te puţin mai devreme. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite