FOTOGALERIE - Mark Zuckerberg: "Facebook va arăta cine eşti cu adevărat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Let’s do this!“ (Să facem asta! – n.r.), a scris Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook cu câteva minute înainte de a-şi începe prezentarea de la Conferinţa F8.  Postarea sa a primit într-o oră peste 30.000 de „like“-uri şi aproape 100 de comentarii. Cei mai mulţi prieteni virtuali ai fondatorului reţelei sociale l-au încurajat pe acesta să meargă înainte cu schimbările: „când câinii latră, trebuie să mer

La Conferinţa anuală F8 de la San Francisco, fondatorul Facebook a anunţat schimbări radicale pentru reţeaua socială. Deşi utilizatorii fuseseră deja deranjaţi de noile modificări aduse în ultimele zile, Zuckerberg doreşte să revoluţioneze modul în care arată şi funcţionează Facebook.

Astfel, cea mai vizibilă modificare va fi transformarea profilului unui utilizator, aşa-numitul „Wall" (Perete) în „Timeline". Această pagină nu va mai fi o simplă prezentare a utilizatorilor şi a activităţilor, sub forma unei liste. Timeline va fi o pagină interactivă, aranjată cronologic. În dreapta ecranului va exista o lista de ani, în funcţie de momentul când cineva şi-a făcut contul pe Facebook. Pentru a vizualiza istoria evenimentelor importante dintr-un anumit an, un vizitator trebuie doar să selecteze din acea listă anul corespunzător.

Citește și: Noul Facebook provoacă furia utilizatorilor

Facebook va avea un algoritm care va alege cele mai importante evenimente, fotografii şi activităţi ale unei persoane, pentru a nu arăta o simplă enumerare, ci un adevărat album. Astfel, şefii reţelei sociale au afirmat la Conferinţa F8 că Facebook nu va mai fi doar o reţea socială pentru prezent, ci un adevărat album. Viaţa utilizatorilor va fi stocată şi prezentată prietenilor într-un mod interactiv.

Zvonurile privind introducerea unui serviciu de muzică în cadrul Facebook s-au dovedit adevărate, dar pe lângă acest lucru, noi aplicaţii vor ajuta utilizatorii să aibă o experienţă integrată. Prin crearea aplicaţiilor Open Graph, pe Facebook vor putea fi realizate pagini inteligente, asemănătoare celor de pe tabletele electronice.

Începând de astăzi, noile aplicaţii vor putea fi introduse treptat, în funcţie de crearea şi dezvoltarea lor. Ziarele vor putea fi citite cu uşurinţă, într-un sistem asemănător celui de pe iPad, iar muzica şi filmele vor putea fi vizionate pe site-urile partenere Netflix şi Spotify. Cu toate acestea, ultimele două nu sunt disponibile momentan în România.

Citește și: Reacția specialiștilor români la noile schimbări de pe Facebook: Când ai la dispoziție 750 de milioane de "cobai" îți permiți luxul să experimentezi

Livestream de la Conferinţa F8

21:55: Mark Zuckerberg: "Haideţi să înovăm, haideţi să facem nişte lucruri extraordinare şi apoi să le construim şi apoi să ne vedem la anul pentru a le împărtăşi."

21:53: Aplicaţiile Open Graph vor fi lansate în următoarele săptămâni. Aplicaţiile media vor putea fi folosite însă de astăzi.

21:52: Timeline în versiunea de teste va putea fi folosită începând de astăzi.

21:48: Aparent, Facebook nu va mai fi doar despre ceea ce suntem în prezent, ci şi cei care am fost şi cum ne-am transformat. Facebook doreşte să integreze întreaga viaţă într-o singură pagină web.

Vezi aici GALERIA FOTO cu noile modificări

f8

21:46: Facebook doreşte să nu mai fie doar o reţea socială orientată către prezent, ci să folosească şi ca un album de amintiri. Toate informaţiile din trecut trebuie adunate la un loc, spune Chris Cox.

21:42: Chris Cox, vicepreşedintele diviziei de produse al Facebook: De ce să nu facem rapoarte anuale pentru o singură persoană? Pe vremuri le adunam în albume, astăzi trebuie să le colectăm pe internet. Ce ai făcut, ce ai văzut, ce ai mâncat, ce ai mai făcut timp de un an?

Citește și: FOTO Noul design al Facebook a ajuns subiect de glume pe internet

21:37: Cu ajutorul noului tip de aplicaţii, Facebook colaborează cu site-uri ca Spotifiy, pentru muzică, Netflix, pentru filme, oferind o experienţă integrată care poate fi împărţită cu prietenii. Facebook nu va avea un player de muzică intern, aşa cum se zvonea, ci va colabora cu Spotify. Momentan, aceste site-uri nu sunt disponibile în România, deci schimbările nu vor fi marcante pentru utilizatorii din ţara noastră.

21:32: Aplicaţiile Open Graph vor permite utilizatorilor care ascultă un radio online, de exemplu, nu numai să prezinte o listă de melodii ascultate, ci clasamente, în funcţie de melodiile pe care le-au ascultat de cele mai multe ori sau artistul pe care îl apreciază cel mai mult. Sistemul poate fi asemănat cu clasamentele de pe site-ul de muzică Last.fm.

21:30: Open Graph va fi evoluţia naturală a butonului de Like prezentat la conferinţia F8 de anul trecut. Aplicaţiile Open Graph vor putea permite oamenilor nu numai să placă un lucru, ci să poată să spună că-l citesc, ascultă sau mânâncă.

21:29: Aplicaţia care va câştiga, conform lui Bret Taylor, este cea care va accepta faptul că "totul este social".

Vezi aici GALERIA FOTO cu toate modicările

f8

21:26: Orice aplicaţie Open Graph va putea fi integrată în Timeline în doar câteva secunde prin apăsarea unui buton. Timeline-ul va fi updatat constant. Bret Taylor, CTO Facebook: "Am şase ani de statusuri, dar acestea nu spun totul despre mine. De exemplu, gătesc, dar nu-mi updatez statusul de fiecare dată când gătesc. Dar mi-ar place să am pe peretele meu reţele pe care le fac. De asemenea, îmi place să aleg, dar sunt şi programator. Fără toate aceste informaţii postate pe Timeline, profilul meu nu ar fi complet. Nu am adăugat fiecare alergare, cum nici nu vreau să îi invadez pe prietenii mei cu informaţii despre fiecare dată când ridic o spatulă, dar vreau să vadă reţetele mele. Open Grapf este o aplicaţie caracterizată de simplicitate. Dai clic pe adaugă această aplicaţie pe perete şi este suficient."

21:13: Aplicaţiile Facebook, numite de Zuckerberg, Open Graph, vor putea fi folosite pentru a citi ştirile de pe site-uri, de a le împărţi cu prietenii şi de a observa tendinţele prietenilor. Astfel ziarele vor putea avea aplicaţii pe Facebook, iar utilizatorii vor putea descoperi conţinutul pe care îl citesc prietenii. Noile aplicaţii Facebook pot fi asemănate cu cele prezente pe tabletele electronice.

21:12: Preşedintele Netflix prezintă aplicaţia site-ului de închiriere de filme şi show-uri TV integrată în Facebook

21:02: Cheia industriei muzicale este descoperirea de noi melodii, nu blocarea accesului la ele. Aplicaţia Spotifiy pentru muzică este anunţată de Zuckerberg. Pe scenă este invitat fondatorul Spotify care va anunţa aplicaţia firmei sale pentru Facebook. Cu ajutorul Spotify utilizatorii vor putea împărţi muzică, vor putea asculta melodii în comun,iar pe noul perete, Timeline, vor putea fi postate melodiile ascultate.

21:00: După cum era de aşteptat, Facebook se îndreaptă spre integrarea muzicii în site. Utilizatorii vor putea asculta la comun melodiile preferate.

20:58: Timeline va permite utilizatorilor să îşi facă o istorie a cântecelor ascultate, noul Wall organizând preferinţele muzicale în funcţie de gen şi frecvenţa unor melodii.

20:54: Toate activităţile de pe aplicaţii vor putea fi publicate pe noul Wall, numit Timeline, fără ca utilizatorul să fie nevoit să permită accesul aplicaţiei pe Wall-ul său. O singură setare care va permite aplicaţiei să publice informaţii pe Wall (Timeline) va fi suficientă.

20:51: Vor fi introduse noi aplicaţii media (despre cărţi, filme şi ziare) .

20:47: Fondatorul Facebook introduce noi butoane în componenţa reţelei sociale. Read, Eat, Listen sau Review vor fi butoane existente pe Facebook. "Nu trebuie să placi o carte, ci pur şi simplu să o citeşti", spune Zuckerberg.

20:39: Mark Zuckerberg: "Timeline nu este doar un perete impersonal. Aici poţi să foloseşti toate opţiunile de până acum, toate aplicaţiile, dar mai ales poţi să arăţi cine eşti cu adevărat"

20:37: În Timeline vor putea fi integrate toate aplicaţiile Facebook. Aplicaţiile pot fi transformate în rapoarte, care adună la un loc toate activităţile făcute cu o aplicaţie, pentru a nu  mai obosi utilizatorul cu rapoarte individuale despre o activitate.

20:33: Cu ajujorul Timeline utilizatorii vor putea adăuga evenimente şi fotografii vechi, punându-le în anul în care au fost făcute.

20:29: Profilul utilizatorilor de Facebook va fi modificat pentru a permite vizitatorilor să vizualizeze toate evenimentele şi acţiunile unui utilizator. Astfel, profilul va fi împărţit pe ani, permiţând vizualizarea mai uşoară, fără a fi nevoie ca cineva să urmărească toate activităţile. Doar cele mai importante activităţi vor fi arătate.

20:22: Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook: "Reţelele sociale vor deveni o modalitate de a conecta milioane de persoane. Chiar acum câteva săptămâni am avut 500 de milioane de vizitatori unici într-o singură zi."

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite