Distracţii şi senzaţii tari de Halloween: cât ne costă un zbor deasupra mormântului unde zace Dracula sau un machiaj de groază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, păstrată mai ales în ţările anglo-saxone, care s-a răspândit în întreaga lume. În ultimii ani românii au devenit tot mai interesaţi de experienţe inedite, precum vânătoarea de fantome în pădurea Hoia Baciu sau evadări din camere-capcană.

În ultimii ani, românii se arată dornici să petreacă sărbătoarea Halloween, din ziua de 31 octombrie, într-un loc special, printre „fantome”, „vampiri” sau „vrăjitoare”. Iar când spunem vampiri ne gândim imediat la legenda lui Dracula şi la toate locurile despre care se spune că au o legătură cu acest enigmatic personaj de poveste, inspirat de domnitorul Vlad Ţepeş.

Unul dintre aceste locuri este castelul Bran, unde se organizează frecvent petreceri speciale. La fel ca anul trecut, turiştii vor putea vizita şi anul acesta castelul chiar în noaptea de Halloween, fiind ghidaţi de „contele Dracula”.

Zbor deasupra mormântului lui Dracula

O agenţie de turism din Cluj profită din plin de interesul turiştilor pentru legenda lui Dracula şi s-a specializat în „dark tourism”, adică organizează circuite şi excursii inspirate de poveşti cu vrăjitoare, vampiri, locuri bântuite şi macabre. În 2015, de Halloween, agenţia Transylvania Live – Expert in Transylvania va avea peste 200 de turişti, majoritatea străini. Totuşi, în acest an şi românii s-ar arătat interesaţi de pachetele speciale, a precizat pentru „Adevărul” Alin Todea, directorul agenţiei:

Pentru români pare a fi foarte atractivă petrecerea de Halloween. Dacă în anii trecuţi românii care participau la petrecere erau doar cazuri izolate, în 2015 aproximativ 10% din participanţi sunt români. Pentru toţi participanţii la tururile de Halloween în 2015 se oferă ca bonus, pe lângă marea petrecere de Halloween de la Sighişoara, o a doua petrecere, la Castelul Bran.

Turiştii care merg în excursia oferită de Transylvania Live pot alege şi alte activităţi opţionale: zbor cu biplanul de epocă deasupra mormântului lui Dracula (peste insula Snagov: preţ 122 euro/persoană),  plimbare cu elicopterul deasupra Castelului Bran (3.149 lei/persoană), prânz regal în sufrageria castelui Bran şi plimbare cu limuzina (6.624 lei/persoană).

Halloween în pădurea bântuită

Amatorii de senzaţii tari, care nu vor totuşi să cheltuiască prea mulţi bani pentru Halloween, pot alege o plimbare în pădurea Hoia Baciu de lângă Cluj, care este considerată bântuită. Turul ghidat prin pădure poate continua cu poveşti de groază spuse la lumina focului de tabără, în poiană.

padure

FOTO Facebook 

Şi la castelul Haller din Ogra, Mureş, se organizează de Halloween petreceri tematice. Serbarea are loc chiar în curtea castelului şi include o masă bogată, unde sunt servite numai specialităţi pe bază de dovleac. Desigur, nu vor lipsi celebrele felinare montate în dovlecii scobiţi sub forma unor capete. Potrivit tradiţiei, aceste felinare din dovleci le ajută pe spiritele bune să găsească drumul spre casă, iar spiritele rele sunt ţinute la distanţă.

Distracţie maximă pe bani puţini

O altă idee inedită pentru iubitorii de mistere şi acţiune este jocul Escape Room. Camere de tipul Escape Room există la Cluj şi Bucureşti. Iată care sunt regulile: o echipă este formată din cel puţin două persoane, care sunt închise într-o încăpere din care trebuie să evadeze în 60 de minute. Folosindu-şi logica, spiritul de observaţie şi atenţia, jucătorii trebuie să urmeze 13 paşi care constau în rezolvarea de indicii şi de diferite exerciţii, pentru a putea ieşi la timp din cameră. Preţul acestei aventuri este accesibil: 135 de lei pentru o echipă de 2-3 persoane, plus încă 45 de lei pentru fiecare alt membru al echipei. Primul proiect de acest fel, The Dungeon (Pivniţa, n.r.) a fost lansat la Cluj în anul 2013 şi cuprinde două camere de evadare. La Bucureşti există trei camere de acest fel, în incinta Hostel X.

halloween

FOTO Facebook 

Costumele de grup, la modă în 2015

Dacă în alţi ani de Halloween se purtau costume cât mai sexy sau cât mai înfricoşătoare, anul acesta sunt în tendinţe costumele de grup. De exemplu, mai mulţi prieteni se vor costuma în Minioni sau în personaje dintr-o poveste celebră: Albă-ca-Zăpada-şi-cei-şapte-pitici, Batman şi ajutoarele sale sau eroii din Regatul de Gheaţă. Pentru copii, preţul pentru un costum porneşte de la 60 de lei şi poate ajunge la 436 de lei pentru un costum complet al prinţesei Jasmine, potrivit site-ului Petrecarici.ro. Costumele pentru adulţi sunt ceva mai scumpe. Preţul porneşte de la 60 de lei şi ajunge chiar şi la 700 de lei, pentru cei care vor un costum de gorilă sau de iepuraş.

halloween

Există şi centru unde aceste costume se pot închiria, iar preţurile sunt, evident, mult mai mici. Un costum de super-erou pentru adulţi costă în jur de 200 de lei, iar pentru copii între 100 şi 300 de lei, modelele fiind foarte variate: animale, personaje din desene animate, prinţi şi prinţese, scrie pe site-ul Costumdeinchiriat.ro.

Machiaj de groază, între 200 şi 400 de lei

Pentru că nu este vorba de o sărbătoare ca oricare alta, machiajul de Halloween trebuie să fie cât mai complex, ca să asigure un chip cât mai înfricoşător. De aceea, o şedinţă de machiaj profesional va dura mai mult ca una obişnuită, a declarat pentru „Adevărul” Andreea Badea, make-up artist:

„Un look simplu, care implică doar pictarea feţei, poate dura până la două ore, în timp ce unul mai complex, de exemplu crearea unor răni false, poate ajunge până la trei-patru ore. La realizarea machiajului de Halloween se folosesc materiale speciale pentru un rezultat final cât mai profesional şi realist: latex lichid, ceară modelatoare, culori pentru pictura feţei, vopsea albă tip clown, sânge fals şi lista poate continua, în funcţie de tipul de machiaj abordat.”

image

FOTO 123RF

Pentru că machiajul ester foarte complex şi preţul va fi pe măsură: între 200 şi 400 de lei. Cei care nu vor să cheltuiască prea mulţi bani pentru această transformare de o noapte pot încerca să se machieze singuri. Au nevoie doar de un ruj lichid pentru impresia de sânge, bucăţi de hârtie igienică şi lipici special, care să sugereze pielea căzută şi rănile, tuşuri şi diferite farduri pentru pictură pe faţă.

Anul acesta, ca şi în alţi ani, cel mai popular machiaj de Halloween este cel care imită răni. Dacă este bine realizată, o rană falsă are un impact destul de puternic, astfel încât nu mai este nevoie de un costum spectaculos. Cei care vor să facă o impresie deosebită şi chiar să şocheze pot alege un machiaj care imită cranii, zombie sau vrăjitoare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite