Dezmăţ la Microsoft: compania, acuzată de sexism după ce a adus dansatoare sexy la o petrecere pentru angajaţi VIDEO

Dezmăţ la Microsoft: compania, acuzată de sexism după ce a adus dansatoare sexy la o petrecere pentru angajaţi VIDEO

Numărul artistic susţinut de dansatoarele deghizate în şcolăriţe sexy a atras furia femeilor prezente la eveniment, care au considerat momentul o dovadă de sexism. FOTO Daily Mail

Compania Microsoft a fost ţinta unui val de critici după ce le-a dăruit angajaţilor, la o petrecere recentă, un moment artistic în care mai multe femei dansau îmbrăcate în costume sumare de şcolăriţe. Mai mulţi invitaţi şi-au arătat dezamăgirea online, considerând „cadoul” o dovadă de sexism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Microsoft a fost „victima” unei serii de atacuri online din cauza deciziei neinspirate de a aduce pe scenă, la Conferinţa de Dezvoltare a Jocurilor din San Francisco, Statele Unite, un grup de dansatoare îmbrăcate sumar, în costume de şcolăriţe. 
 
Potrivit participanţilor la petrecerea oficială Xbox, organizată de faimoasa companie, numărul susţinut de femeile îmbrăcate în fuste plisate extrem de scurte şi cămăşi cu decolteuri adânci a fost o dovadă de sexism, adresându-se exclusiv publicului masculin, majoritar, de altfel, în cadrul evenimentului. În rafala de comentarii negative de pe reţelele sociale, femeile au explicat că s-au simţit nerespectate şi nedorite în industria jocurilor, rata angajatelor de sex feminin în domeniu fiind oricum foarte de mică. „Mâine voi depune o plângere formală. Nu voi accepta aşa ceva. Încerc să încurajez femeile sî intre în această industrie şi apoi se întâmplă un asemenea lucru”, a scris o participantă nemulţumită. 
 
Reacţia din partea companiei a venit la scurt timp, angajaţii primind un e-mail de la Phil Spencer, directorul executiv Xbox, în care acesta se scuză pentru regretabila decizie a organizatorilor şi promite că Microsoft „va proceda mai bine pe viitor”. Mesajul trimis de acesta tuturor angajaţilor a fost publicat în întregime de portalul de ştiri theverge.com.

Phil Spencer, director executiv Xbox FOTO geekwire.com
 
Pentru mine este extrem de importantă imaginea pe care ne-o creăm ca organizaţie. Ne dorim să construim şi să arătăm cultura echipei Xbox, atât intern cât şi extern, drept o cultură pe care oricare dintre noi să o poată reprezenta cu mândrie. Aceasta are un impact direct asupra produselor şi serviciilor pe care le livrăm, precum şi asupra percepţiei pe care clienţii noştri o au despre brandul Xbox şi despre compania noastră, ca întreg.
 
Am aflat că evenimentele găzduite de Xbox, de la Conferinţa de Dezvoltare a Jocurilor din San Francisco de săptămâna trecută, au reprezentat companiile noastre într-un mod care nu ne reprezintă şi nu se potriveşte cu valorile noastre. A fost, fără îndoială, o greşeală şi nu va fi tolerat un astfel de comportament. Vă asigur că această problemă este rezolvată chiar acum pe plan intern şi vă rog să-mi permiteţi să fiu cât se poate de clar: modul în care ne reprezentăm pe noi, ca indivizi, pe cine angajăm, cei cu care ne asociem şi felul în care interacţionăm cu alţii ne reflectă valorile. Când facem un lucru care nu coincide cu acestea şi creăm un mediu în care jignim sau îndepărtăm pe cineva, pe oricine, merităm să fim criticaţi. 
 
Este păcat că aceste evenimente au avut loc într-o săptămână în care am muncit atât de mult să captivăm atenţia mai multor comunităţi de pasionaţi de jocuri într-o manieră complet opusă celei care a atras, până la urmă, atenţia tuturor. Eu, personal, mă voi asigura că diversitatea şi includerea să fie ţelurile noastre principale în afacerile de zi cu zi şi două din valorile de suflet ale echipei, atât în plan interior, cât şi exterior. Trebuie să ne păstrăm standardele înalte şi vom proceda mai bine pe viitor, le-a scris Phil Spencer angajaţilor.
 

 

citeste totul despre: