Curiozităţi despre vin: legătura dintre consumul de vin şi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curiozităţi despre vin/FOTO www.rebelcircus.com
Curiozităţi despre vin/FOTO www.rebelcircus.com

Care este diferenţa dintre „aroma” vinului şi „buchet”, de ce sunt femeile mai bune la testarea gustului şi care este legătura între consumul zilnic de vin şi sex? Iată câteva curiozităţi despre vin la care veţi găsi răspuns în acest articol.

Curiozităţi despre vin. De unde vine tradiţia toastării

Expresia „a bea în sănătatea cuiva” se trage dintr-un obicei practicat în Grecia antică. Acolo, gazda unei petreceri era prima care bea din vinul servit, ca să arate musafirilor că băutura nu este otrăvită. Toastarea este o tradiţie inventată de romani, ca o continuare la acest obicei grecesc, ei adăugând o felie de pâine (toast) în paharul cu vin, pentru a mai atenua gustul prea puternic sau acidulat al băuturii, scrie Random History.

De regulă, femeile sunt mai bune la testarea vinului, pentru că ele au un miros mai fin ca bărbaţii, mai ales când sunt tinere şi fertile.

Un studiu realizat în Italia sugerează o legătură între sex şi consumul de vin. Astfel, femeile care beau zilnic două pahare de vin au parte de partide de sex mai plăcute decât femeile care nu beau deloc.

Vinul roşu are această culoare pentru că fermentarea se produce în prezenţa cojilor de struguri. La vinul alb cojile fructelor sunt eliminate în procesul de fermentare.

În Roma antică a existat o perioadă în care un bărbat putea divorţa de soţia lui sau o putea ucide dacă o prindea că a băut vin. Ultimul divorţ înregistrat din acest motiv a fost consemnat în anul 194 î.e.n.

Curiozităţi despre vin. Consumul moderat şi regulat de vin este benefic

Mai multe studii arată că un consum moderat şi regulat de vin reduce riscul de boli cardiace sau de Alzheimer. În special vinul roşu este bogat în antioxidanţi, substanţe care protejează organismul de radicalii liberi.

Nu orice vin devine mai bun pe măsură ce se învecheşte. Cele mai multe soiuri de vin sunt mai bune dacă sunt băute imediat după îmbuteliere. Foarte puţine sunt cele care rezistă mai mult de 10 ani şi devin mai bune la gust.

Mirosul unui vin tânăr se numeşte „aromă”, iar mirosul unui vin mai vechi este numit „buchet”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite