Cum reuşesc directorii unor companii ca Microsoft, Apple, Facebook, Twitter şi YouTube să facă faţă stresului zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul ne poate afecta adesea. Munca, relaţiile şi problemele materiale sunt unii dintre cei mai întâlniţi factori de stres. Atunci când ai şi multă treabă la muncă este şi mai greu să te concentrezi. Managerii şi fondatorii celor mai mari companii au trecut şi ei prin situaţii stresante şi au găsit diferite metode de a depăşi momentele dificile.

1. Bill Gates (Microsoft)

Cofondatorul Microsoft Bill Gates spune că îi place să citească înainte să adoarmă, timp de cel puţin o oră, indiferent cât de târziu este. Gates a urmat de-a lungul anilor şi multe dintre sfaturile lui Warren Buffett, unul dintre cei mai mari investitori şi cei mai bogaţi oameni din lume. Într-un interviu pentru revista Fortune, Gates a spus că unul dintre principalele lucruri pe care le-a învăţat de la Buffett este să facă lucrurile să rămână cât mai simple. 

„Capacitatea lui de a simplifica lucrurile, de a pune accent pe lucrurile care conteaza cu adevărat, de a gândi elementar – este uimitor că poate face aceste lucruri. Este o formă specială de geniu“, a spus Bill Gates despre Buffett., potrivit The Independent.

La rândul lui, Buffett are o mulţime de hobby-uri care îl ajută să facă faţă stresului. Investitorului îi place să cânte la ukulele, având în vedere că studiile au demonstrat că învăţarea unui instrument muzical stimulează activitatea mintală şi reduce stresul.

2. Tim Cook (Apple)

După ce a primit gradul onorific al Universităţii din Glasgow, directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a sfătuit studenţii să rămână pozitivi şi să nu bage în seamă „zgomotul“ cu care se vor confrunta în viaţă pentru că dacă îi asculţi întotdeauna pe ceilalţi este incredibil de stresant.

„În mediul prezentului, lumea este plină de cinici şi nu trebuie să-i bagi în seamă. În caz contrar, aceştia devin un cancer în mintea ta, în gândirea ta, iar tu începi să crezi că nu poţi realiza anumite lucruri sau că viaţa e plină de lucruri negative“, a spus Tim Cook.

 

3. Sheryl Sandberg (Facebook)

Directorul operaţional de la Facebook, Sheryl Sandberg, încearcă să nu stea pe reţelele sociale şi să nu citească email-uri noaptea, închizându-şi telefonul. Ea a spus pentru USA Today că deşi e greu să facă acest lucru, culege beneficiile de a nu fi deranjată în timpul nopţii. Până la urmă, un somn bun de noapte te ajută să faci faţă mai uşor situaţiilor stresante de a doua zi.

Mai mult, potrivit cercetărilor, ecranele laptop-urilor şi telefoanelor pe timp de noapte ne afectează semnificativ sănătatea, deoarece lumina albastră emisă de acestea împiedică eliberarea melatoninei, hormonul care ne ajută să dormim.

4. Jack Dorsey (Twitter)

Într-un interviu pentru Forbes, cofondatorul şi directorul general al companiei Twitter, Jack Dorsey, spune că modul său de a face faţă stresului este stabilirea unui program şi urmarea acestuia cu stricteţe. Lui Dorsey îi place să-şi împartă sarcinile pe zilele săptămânii. Lunea este pentru întâlniri, marţea este dedicată dezvoltării produselor, miercuri se ocupă de marketing, joia o dedică networking-ului şi vinerile sunt pentru construirea culturii organizaţionale. Sâmbăta este zi de odihnă, însă duminica o ia de la capăt, pentru că este ziua recrutărilor. În plus, potrivit New York Magazine, Dorsey aleargă în fiecare dimineaţă aproximativ 9 kilometri.

„Cred că în general stresul este generat de lucruri neaşteptate. Cu cât puteţi stabili un ritm, un ritual şi o consecvenţă în programul dumneavoastră, cu atât veţi fi mai puţin stresaţi.“

5. Susan Wojcicki (YouTube)

Pentru Directorul General de la YouTube, Susan Wojcicki, gestionarea stresului ţine de timpul liber pe care şi-l acordă. Ea a vorbit pentru „Today“ despre importanţa abordării în mod corespunzător a vieţii familiale, înainte de a te întoarce la muncă.

„Cred că este foarte important să iei pauze de la muncă. De asemenea, am descoperit că, uneori, capeţi o înţelegere foarte bună asupra lucrurilor atunci când iei o pauză“, a spus Susan.

6. Jeff Bezos (Amazon)

„În cazul meu, râd mult“, spune Jeff Bezos, fondatorul Amazon într-un interviu pentru Academy of Achievement. El mai spune că o mare parte a stresului vine din faptul că ignorăm lucruri importante. Cu alte cuvinte, identifică problema, preia controlul şi mergi mai departe.

„Stresul vine, în primul rând, când nu iei măsuri în legătură cu ceva asupra căruia poţi avea control. Acţionez de îndată ce identific problema şi dau un prim telefon sau trimit primul e-mail sau orice pot face pentru a începe să rezolvăm situaţia. Chiar dacă nu e rezolvată, simplul fapt că ne ocupăm de ea reduce dramatic orice stres pe care l-ar putea provoca“, a spus Jeff Bezos.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite