Cele mai nocive 5 combinaţii alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare parte a problemelor de sănătate de cauză digestivă sunt provocate de combinaţiile alimentare nepotrivite. Cu siguranţă ai auzit că nu este bine să mănânci cartofi cu carne la aceeaşi masă, dar ştii de ce nu sunt recomandate?

Unele alimente sunt digerate într-un timp mai scurt, în timp ce altele petrec şi ore în tubul digestiv. De exemplu, un fruct are nevoie de 30-60 de minute pentru a fi digerat, legumele, cerealele şi fasolea între 1 şi 2 ore, iar carnea şi peştele de cel puţin 3 ore

1) Fructe la masă pe în loc de desert

Fructele sunt alimentele care se digeră mai repede, însă atunci când le combini cu alte alimente timpul se măreşte. Ele fermentează şi astfel apare senzaţia de balonare şi prea plin după masă. În plus, fructele au în compoziţia lor zahăr, iar pentru a fi mai uşor procesate au nevoie de fibre. Fructele se consumă singure, cu cel puţin o oră înainte de masă şi astfel îţi asigură cantitatea necesară de energie. Dacă vrei să le mănânci după masă, aşteaptă cel puţin 3 ore.

2) Carne şi cartofi

Carnea are proteine, iar cartofii carbohidraţi. Sucurile digestive necesare digerării alimentelor nu pot face faţă acestei combinaţii, iar alimentele vor fermenta în stomac. Astfel apar balonarea şi flatulenţa. Nici combinaţia de pui cu paste sau pâine şi carne nu este recomandată. Proteinele, adică produsele din carne, pot fi combinate cu legume, care au fibre şi astfel hrana va fi digerată mai repede.

Află mai multe pe clickpoftabuna.ro!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite