Burgerul de şobolan, cea mai nouă delicatesă a restaurantelor ruseşti: care sunt atuurile noului produs
0
Un restaurant din Rusia a introdus în meniu burgerul de şobolan. Deşi a primit multe critici, bucătarul care a inventat produsul spune că acesta oferă foarte multe beneficii nutriţionale.
Krasnodar Bistro, un restaurant din sudul Rusiei, oferă clienţilor posibilitatea de a mânca burgeri de şobolan. Rozătoarele sunt servite într-o chiflă moale cu salată din belşug. Aşa-numitul burger de şobolan este suculent, textura cărnii fiind între carnea de curcan şi cea de porc, scrie „Daily Mail“.
Burgerul, care se vinde cu 8.5 dolari,este disponibil şi în unele cafenele din Moscova, fiind introdus pe piaţă de către Takhir Kholikberdiev, un bucătar de 35 de ani.
„Este un animal cu adevarat curat. Nu numai ca este un ierbivor, dar spală toate produsele alimentare înainte să le mănânce. Carnea este foarte bogată în acizi Omega 3. Foarte mulţi medici şi dieteticieni o recomandă“, a spus bucătarul.
Conceptul a primit numeroase comentarii de la clienţi, mulţi aducând critici celor care consumă un astfel de preparat. „Doar pentru a reitera acest lucru: este 2016 şi poţi mânca un burger de şobolan la doar câteva sute de metri de la Kremlin!“, a comentat cineva.
Proprietarul restaurantului a explicat că burgerul de şobolan s-a răspândit în întreaga ţară, amintind că în localul său mai pot fi consumate şi preparate precum hot-dog de şobolan şi şobolan învelit în frunze de varză.