Cum ne influenţează culorile în fiecare zi

Cum ne influenţează culorile în fiecare zi

Psihologii susţin că fiecare culoare în parte are diferite efecte asupra dispoziţiei noastre

Fiecare dintre noi are cel puţin o culoare preferată, pe care o alege în funcţie de preferinţe sau de modul în care îi influenţează starea de spirit. A mea este roz pentru că îmi dă o stare de bine şi mă relaxează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Roşul accelerează bătăile inimii

Roşu este o culoare a dragostei, a pasiunii şi semnalează emoţii intense. Este culoarea instinctelor primare, care accelerează ritmul inimii şi stimulează producţia de adrenalină. Dacă alegi să porţi o haină de culoare roşie, te vei simţi mai atrăgătoare şi nu vei trece neobservată. La asiatici, roşul este nuanţa rochiei de mireasă, fiindcă poartă noroc.Totuşi, folosită în exces, ea oboseşte ochii şi poate cauza migrene. Cercetătorii au arătat că cele mai multe restaurante aleg să fie decorate în roşu pentru a stimula apetitul clienţilor.

Verdele are efect calmant

Verdele înseamnă natură şi viaţă, induce relaxare şi armonie. Este culoarea cea mai plăcută ochiului, întrucât e rezultatul combinării unei culori calde (galben) cu una rece (albastru). Este foarte bună pentru persoanele care au probleme oftalmologice, de aceea este folosită în zugrăvirea camerelor. În trecut, spitalele erau vopsite în verde pentru ca pacienţii să se relaxeze. Verdele este folosit frecvent şi de către companiile cosmetice în promovarea produselor lor, pentru a inspira ideea de sănătate.

 

Află cum te influenţează culorile în fiecare zi pe www.clickpentrufemei.ro

 

Ce amulete îţi poartă noroc şi te scapă de deochi

Există sau nu universuri paralele?

 

citeste totul despre: