Academicianul Ovidiu Bojor, 95 de ani: „Nu renunţaţi la vaccinuri“. Specialistul explică la ce trebuie însă să fim atenţi când ne imunizăm VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Bojor FOTO Adevarul

Invitat la interviurile rubricii „Pastila de motivaţie“, academicianul Ovidiu Bojor a vorbit despre vaccinare, dată fiind pregătirea sa şi experienţa timp de 10 ani, ca expert al ONU, în ţări africane şi asiatice.

Doctor în farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei de Ştiinţe şi Arte din SUA, Ovidiu Bojor a explicat în cadul interviurilor „Pastila de motivaţie“ care sunt regulile după care se ghidează la 95 de ani pentru a-şi asigura sănătatea şi longevitatea, care sunt cauzele cancerului şi ce crede despre vaccinare.

Adevărul: Aş vrea să vorbim despre teoriile care s-au dezvoltat în jurul vaccinurilor. Academicianul Ovidiu Bojor este pro sau contra vaccinării?

Academician Ovidiu Bojor: Eu sunt pro vaccinare. Timp de 10 ani, ca expert al ONU, am lucrat în ţări africane şi asiatice, unde sunt cele mai diverse boli. Noi aveam carnet de sănătate şi ne făceam la fiecare misiune vaccine împotriva febrei galbene, variolei sau malariei. Am fost ferit de lepră, ciumă sau boli care survin din alimentaţia sau condiţiile precare de igienă a populaţiilor cu care veneam în contact. Dacă sunt bine făcute, de bună calitate şi la recomandarea medicului, sunt pentru vaccinare. Nu renunţaţi la vaccinuri. 

Multe alimente au suferit modificări diverse de-a lungul timpului. Cum facem alegeri corecte atunci când mergem în supermarket?  

Pe cât posibil, ar trebui să procurăm alimentele de bază din mediul rural, dacă avem rude sau cunoştinţe. Când ajungem în magazine trebuie să fim foarte atenţi la conţinutul unui produs, să cunoaştem materia primă.

Cum suntem afectaţi atunci când consumăm pui injectaţi cu hormoni?

Cel mai simplu exemplu este cel al copiilor hrăniţi cu pui care au fost injectaţi cu hormoni sau hrăniţi cu antibiotice. Aţi pomenit acum 30-40 de ani fetiţe care să poată deveni mame la 12 ani? Asta se întâmplă din cauza alimentaţiei care schimbă total structura organismului.

De ce consideraţi că a crescut numărul cazurilor de cancer?

În primul rând, înainte nu existau metode de investigare precoce a cancerului şi nu întotdeauna diagnosticele erau perfecte. În prezent, factorul principal este poluarea. Cea endogenă depinde de noi - ce consumăm, ce bem în fiecare zi, iar poluarea exogenă apare din cauza industriei. Nu mai vorbesc de înlăturarea obiceiurilor proaste, cum ar fi consumul acestor ape colorate, cu sau fără zahăr.  Sunt numai otrăvuri. Este mai bine să preparăm sucuri de fructe în casă, fără conservanţi sau aditivi. La apariţia bolilor canceroase contribuie şi starea de stres, un dezechilibru care apare din cauza condiţiilor de viaţă, de lucru şi relaţiilor interumane.  

Academicianul Ovidiu Bojor: „Gândurile negative ne afectează starea spirituală şi atunci încep să apară bolile“

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite