Articol publicitar

7 lucruri despre somieră pe care lumea le ignoră

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
somiera

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie să dormi într-o cameră de hotel mai bine decât în propriul dormitor. Dacă după somnul de acasă te trezeşti obosit şi cu dureri de spate, vei vrea acea saltea pe care simţeai că pluteşti, pilota uşoară şi pernele care păreau făcute doar pentru tine.

Majoritatea nopţilor le petreci în propriul pat, aşa că e normal să înlocuieşti lucrurile care te incomodează, dar nu ignora un element extrem de important pentru relaxarea totală: somiera.

Fiind fixată pe cadrul patului şi ascunsă sub saltea, somiera pare invizibilă, dar efectele ei asupra calităţii somnului sunt la fel de importante ca cele ale saltelei. Poţi avea somnul din patul de la hotel chiar la tine acasă dacă găseşti combinaţia perfectă dintre somiera şi saltea.

Iată care sunt cele 7 lucruri de care trebuie să ţii cont când alegi salteaua şi somiera pentru patul tău:

1. Să fie adaptate nevoilor tale - Somiera trebuie să ofere acelaşi confort ca salteaua şi să păstreze forma corectă a corpului. Somierele pot fi reglate manual sau electric pentru ca tu să dormi în poziţia perfectă.

2. Să asigure susţinere - În funcţie de fermitatea saltelei, somiera trebuie să absoarbă presiunea pe care corpul tău o exercită în timpul somnului. Cele două produse trebuie să menţină dreaptă coloana şi să ajute la dispariţia durerilor.

3. Să ofere confort imediat - Dacă patul e prea ferm, simţi presiune la nivelul umerilor şi şoldurilor, ceea ce te face să schimbi des poziţia înainte să adormi, dar şi în timpul somnului. Ştii ca ai obţinut combinaţia perfectă când simţi confortul imediat ce te-ai aşezat în pat.

4. Să amortizeze mişcarile - Cei care dorm în cuplu ştiu că mişcările partenerului din timpul nopţii pot afecta calitatea somnului. Nu ai cum să îl faci să îşi schimbe poziţia mai rar, dar poţi alege somiere care amortizează mişcările.

5. Să fie bine aerisită - Starea de bine de după somn depinde de igiena saltelei şi somierei. Gândeşte-te cât de rapid se vor deteriora dacă nu au un sistem de aerisire care să reducă umezeala.

6. Să fie de calitate - O somieră de calitate nu trebuie să scârţâie niciodată. Dacă ai facut o investiţie în produse de calitate, ar trebui să beneficiezi de acelaşi confort pentru cel puţin 7 ani.

7. Nu folosi somiera cu zone deformate - O saltea nouă se va deteriora mai repede dacă e aşezată peste o somieră veche şi uzată. Ca să eviţi uzura, când schimbi salteaua, alege o somieră nouă care va menţine calitatea noilor produse.

Ştiind aceste 7 criterii îţi va fi mult mai uşor să alegi între cele patru tipuri de somiere: cu lamele, tapiţate, cu arcuri sau cu lamele şi mecanism. Important e să testezi salteaua în combinaţie cu somiera ca să fii sigur că ai făcut alegerea perfectă.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite