6 gesturi care îţi definesc personalitatea: cum poţi pierde un loc de muncă prin neglijenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creierul uman este setat să judece tot. Acest mecanism de supravieţuire face ca în momentul in care întâlneşte pe cineva, mintea să interpreteze comportamentul acelei persoane, bazându-se pe gesturi mici. Această parte integrată a noastră ne-ar putea sabota relaţiile, inclusiv cariera.

Suntem atât de buni în judecarea celor din jur  bazându-ne pe lucruri mici, astfel încât Universitatea din Kansas a decis să realizeze un studiu pe această temă. Subiecţii au spus cu exactitate trăsăturile de personalitate ale oamenilor, doar uitându-se la poze cu pantofii acestora.

Aceste comportamente au devenit o parte integrată a noastră, iar daca nu încercăm să ne schimbăm, ne-am putea sabota relaţiile, inclusiv cariera.

Comportamentul faţă de colegi sau personalul din serviciile de suport

Este foarte important cum trataţi ospătarii sau operatorii telefonici. Acest lucru a devenind un test des întâlnit în timpul interviurilor. În acest fel, angajatorul îşi poate da seama comportamentul dumneavoastră. Multe persoane sunt binevoitori cu superiorii, tratând cu dispreţ colegii.

Folosirea telefonului în timpul unei conversaţii

Nu este nimic mai frustrant decât momentul în care vezi că partenerul de discuţie îşi scoate telefonul în mijlocul conversaţiei. Acest lucru este o lipsă de respect, atenţie şi aptitudini de ascultare. Daca nu e o urgenţă, este înţelept să nu vă scoateţi telefonul.

Ticurile nervoase

Rosul unghiilor, datul din picior sau atingerea insistentă a feţei, denotă faptul că nu îţi poţi controla emoţiile. În timpul unui interviu, gesturile de acest fel pot fi definitorii. Conform Business Insider, cercetătorii de la Universitatea din Michigan sunt de părere că aceste obiceiuri aparţin persoanelor perfecţioniste şi că denotă frustrare sau plictiseală.

Implicarea într-o conversaţie

Ai avut vreodată o conversaţie cu o persoană care în majoritatea timpului a vorbit doar despre ea? Perioada de timp pe care aceasta o lasă să treacă, înainte de a se arăta interesată de interlocutor, poate fi un bun indicator al caracterului. Oamenii care doar vorbesc despre propria persoană tind să fie lăudăroşi sau plini de ei. În schimb, cei caracterizaţi de cealaltă extremă, sunt de obicei liniştiţi şi umili. Persoanele care ştiu să păstreze echilibrul acestui lucru, pot purta o conversaţie de calitate.

Strângerea mâinilor

Este deja un lucru comun să asociem  o slabă strângere de mână, cu o persoană lipsită de încredere.

Un studiu al Universităţii din Alabama a scos la iveală că deşi nu ne putem baza doar pe un simplu gest, strangerea de mână poate duce la identificarea unor trăsături de personalitate.

În mod specific, studiul a scos la iveală că o strângere de mână fermă spune despre persoana respectivă ca are încredere în sine şi este echilibrată emoţional.

Scrisul de mână

Există tot felul de stereotipuri false cu privire la identificarea personalităţii prin scrisul de mână. De exemplu, oamenii cred că dacă scrieţi apăsat este un semn al irascibilităţii, înclinarea literelor indică o persoanalitate introvertită sau extrovertită, iar scrisul ce denotă acurateţe scoate la iveală o persoană bine organizată.

De multe ori, ne formăm opinii despre oameni, numai pe baza acestor lucruri. Toate aceste mici gesturi pot spune mult despre personalitatea unui individ, însă pentru a vă face o impresie corectă, ar trebui să ţineţi cont de mai mulţi factori, pentru ca rezultatul să fie unul corect.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite