5 reguli pentru aplicarea corectă a cremei cu factor de protecţie soalară atunci când eşti la plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia împotriva radiaţiilor solare este necesară atunci când ieşi la plajă, de aceea e important să ştii cum să aplici corect crema cu factor de protecţie soalară.

Protecţia împotriva radiaţiilor solare are efecte benefice pentru sănătatea şi frumuseţea ta pe termen lung. Dacă aplici corect produsele cosmetice necesare pentru protecţia pielii, scazi riscul apariţiei cancerului de piele şi al ridurilor premature. Iată cele mai importante 5 reguli ca să aplici corect crema cu factor de protecţie solară, scrie eva.ro

1.Foloseşte crema cu factor de protecţie solară la momentul potrivit

Chiar dacă ai ales corect crema pentru plajă, cu un factor de protecţie solară potrivit pentru nuanţa pielii tale, vei beneficia de protecţie constantă doar atunci când o aplici zilnic în mod corect. Dermatologii recomandă aplicarea cremei cu minim 15-30 minute înainte de a ieşi în soare. Machiajul poate fi aplicat peste cremă. Există numeroase produse de machiaj care promit protecţie solară cu SPF de minim 15, dar nu este recomandat să te bazezi pe ele, deoarece nu te pot proteja de-a lungul întregii zile.

2.Aplică o cantitate suficientă

Numeroase studii au arătat că cei mai mulţi oameni nu folosesc o cantitate suficientă de cremă cu factor de protecţie solară, lucru ce le asigură între 10% şi 25% din protecţia de care ar beneficia la aplicarea corectă. La o aplicare, cantitatea recomandată de medicii dermatologi este de aproximativ 30 ml, echivalentul a două linguri pline sau al unui pahar de shot. Crema se va termina mai repede, dar folosind o cantitate insuficientă, te expui problemelor cauzate de arsuri solare: de la un risc mai mare de cancer de piele până pierderea elasticităţii pielii.

3.Foloseşte crema pe tot corpul, mai ales în zonele sensibile

O mare parte dintre cei ce folosesc cremă pentru plajă pentru a-şi asigura protecţia necesară uită de cele mai importante zone. Nasul, vârful urechilor, tălpile şi spatele genunchilor sunt zone în care arsurile pielii pot fi mai grave. Pe buze nu se recomandă folosirea unei creme, dar dacă vrei să le protejezi de radiaţiile UVB şi UVA, foloseşte un balsam de buze cu factor de protecţie solară.

4.Reaplică crema la fiecare două ore

Eficacitatea stratului de cremă de protecţie aplicat corect pe piele scade rapid după două ore. Chiar dacă nu îţi uzi pielea intenţionat, transpiraţia ce nu poate evitată pe plajă scade puterea de protecţie a cremei. Dermatologii susţin că reaplicarea este necesară la fiecare două ore pentru menţinerea protecţiei neîntrerupte a pielii faţă de radiaţiile ultraviolete dăunatoare: UVA şi UVB. Deoarece reaplicarea este necesară în mod regulat, nu este necesar să investeşti într-un produs care promite protecţie pentru o zi întreagă cu o singură aplicare: aceste creme oferă rareori protecţia promisă.

5.Foloseşte crema şi dacă cerul este înnorat

Crezi că nu mai este nevoie să foloseşti crema cu factor de protecţie solară dacă cerul este înnorat? 80% din radiaţiile ultraviolete trec prin nori şi îţi pot provoca arsuri şi probleme ale pielii. Nu uita de faptul că razele ultraviolete sunt tot mai puternice pe măsură ce atmosfera este mai subţire. La munte, fie că te relaxezi într-o poiană sau faci o drumeţie, pielea se poate arde mai puternic, cu cât te afli la o altitudine mai ridicată.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite