5 motive pentru care străinii vin să lucreze în România. Ce îi atrage la ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

România se dovedeşte o destinaţie atractivă nu doar pentru turiştii străini, ci şi pentru investitori sau pentru tinerii care vin să lucreze aici. O treime dintre străinii care au ajuns în ţara noastră anul trecut nu au venit ca turişti, ci în interes de afaceri sau pentru a lucra la noi, arată un sondaj al Institutului Naţional de Statistică.

Daca investitorii sunt atrasi de piata mare pe care o gasesc la noi, costurile minime de constructie si forta de munca ieftina, tinerii care isi gasesc joburi in Romania cauta mai mult sa se distreze si sa cunoasca mai bine cultura decat sa castige salarii foarte mari. Iata care sunt principalele motive pentru care in Romania se afla peste 25.000 de angajati straini:

Gasesc numeroase oportunitati de dezvoltare

Domeniul IT este atat de puternic in Romania incat angajatii romani sunt la mare cautare in toata lumea, iar statul ii scuteste de plata unor taxe si impozite pe cei care aleg sa ramana sa lucreze aici. Exista numeroase companii care ofera atat salarii generoase, cat si pachete atractive de beneficii. Companiile de IT sunt mereu in cautare de specialisti si investesc in permanenta in dezvoltare, prin aducerea unor profesionisti de afara, de la care sa invete tehnici noi de lucru. In parcul de birouri Genesis Development, al carui fondator este omul de afaceri Liviu Tudor, se afla numeroase astfel de companii care ofera oportunitati de dezvoltare pentru tineri, de multe ori angajati direct de pe bancile facultatii.

Au parte de o experienta culturala diferita

Indiferent ca vin din Europa de Vest sau din Asia, strainii gasesc in Romania o cultura cu totul diferita de a lor. De la obiceiurile cotidiene, pana la bucataria romaneasca sau sarbatorile nationale, au sansa sa experimenteze o parte a Europei de Est intr-o tara aflata intr-o permanenta cursa pentru a prinde din urma Vestul. Cu toate acestea, exista numeroase zone in care inca se mai pastreaza traditiile si obiceiurile din urma cu sute de ani, dar si zone pitoresti rustice, rupte de aglomeratia marilor orase si aflate la doar cateva ore distanta de mers cu masina sau cu trenul.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite