5 curiozităţi mai puţin cunoscute despre parfumuri, pe care sigur nu le ştiai

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parfumul a devenit, de-a lungul anilor, un produs folosit cu religiozitate atât de femei, cât şi de către bărbaţi. Există o întreagă industrie a parfumurilor, de la brandurile consacrate care şi-au lansat o gamă largă de arome, la parfumurile personalizate, cele organice sau cele preparate din cele mai neobişnuite ingrediente.

Fiecare dintre noi are acasă cel puţin o sticluţă de parfum, iar mulţi au ales deja o aromă care le este ca o semnătură. Există însă numeroase lucruri pe care mulţi dintre noi nu le ştiu despre parfumurile pe care le folosim, de la metodele prin care acestea sunt preparate, la provenienţa ingredientelor pe care le conţin sau a tehnicilor corecte de aplicare.

Parfumul nu face bine părului

Dacă obişnuieşti să îţi pulverizezi un strop de parfum pe păr, atunci este bine să ştii că această practică nu este tocmai sănătoasă pentru şuviţele tale. Parfumurile conţin alcool, care usucă în timp părul şi îi dă acel aspect casant şi tern. În plus, un parfum bun îşi va schimba imediat mirosul la contactul cu uleiurile din piele şi în funcţie de pH-ul pielii, ceea ce explică de ce acelaşi parfum poate mirosi complet diferit pe două persoane. De aceea, atunci când îţi aplici parfumul pe păr, nu te vei putea bucura nici de mirosul personalizat pe care acesta îl capătă la contactul cu pielea, iar aroma sa va dispărea într-un timp mult mai scurt.

Parfumurile îţi pot influenţa starea de spirit

Numeroase studii au arătat că starea de spirit poate fi influenţată de mirosurile din jur. Lavanda este utilizată în numeroase produse destinate relaxării: de la lumânări parfumate, la săruri de baie sau uleiuri esenţiale, în timp ce aromele citrice te pot ajuta să te simţi mai plin de energie şi pot fi de ajutor atunci când ai probleme cu trezitul la primele ore ale dimineţii. Un parfum cu note lemnoase, dulci, te poate ajuta să te simţi mai stăpân pe sine şi încrezător, în timp ce parfumurile florale, uşoare, îţi pot induce o dispoziţie romantică şi optimistă.

Parfumul miroase diferit în funcţie de persoana care îl poartă

După cum spuneam, acelaşi parfum poate avea un miros diferit pe fiecare persoană în parte. De aceea, specialiştii nu recomandă ca atunci când testezi parfumuri să foloseşti testerele de hârtie din magazine, ci să îl pulverizezi direct pe piele. Transpiraţia, pH-ul, mediul înconjurător şi chiar alimentaţia pot juca un rol major în felul în care miroase un parfum pe tine.

Parfumurile nu conţin extracte naturale de flori

Cu excepţia parfumurilor organice, care sunt fabricate doar cu produse naturale, parfumurile din comerţ nu conţin extracte naturale de flori, ci sunt fabricate cu arome sintetice, pentru a face faţă producţiei de masă. Vestea bună este că utilizarea ingredientelor sintetice în procesul de producţie a crescut dramatic durata de valabilitate a parfumurilor. În schimb, un parfum organic poate fi mai blând cu pielea persoanelor sensibile sau alergice, însă valabilitatea sa va fi de doar câteva luni.

Parfumurile bărbăteşti nu sunt doar pentru bărbaţi

Ştiai că o treime din parfumurile bărbăteşti vândute sunt, de fapt, cumpărate şi purtate de către femei? Există numeroase arome, în special cele lemnoase sau orientale, care sunt pe placul reprezentantelor sexului feminin. În plus, unele parfumuri adresate femeilor au un miros masculin, mai puternic, însă ce diferă este forma lor de prezentare. În rest, nu există niciun motiv pentru care o femeie nu ar putea purta un parfum bărbătesc, întrucât nu sunt diferenţe în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie ori substanţele folosite, astfel că nu rişti să faci alergii sau iritaţii doar pentru că alegi o aromă masculină.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite