Curiozităţi despre prezervative: cine a inventat prezervativul testat pe bărbaţi puşi să făcă sex cu femei bolnave de sifilis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezervativul, una din cele mai populare metode de contracepţie şi protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală, stârneşte încă o mulţime de curiozităţi, deşi este folosit la scară largă.

Publicaţia „YourTango” a realizat o listă cu cele mai interesante informaţii despre prezervative:

1. Au fost inventate acum zeci de mii de ani

Modelele şi modalitatea de producere a prezervativelor au evoluat într-un mod impresionant în ultimele sute de ani, însă invenţia în sine datează din cele mai vechi timpuri. Cea mai veche dovadă a folosirii prezervativului sunt, de fapt, picturile rupestre din Grotte des Combarrelles din Franţa. Picturile din această peşteră au între 12.000 şi 15.000 de ani.

2. Nu au fost dintotdeauna „croite” să acopere toată lungimea penisului

Înainte de secolul al XV-lea, bărbaţii din China îşi acopereau doar capul penisului cu hârtie de mătase uleioasă, în timp ce japonezii apelau la „căciuliţe” realizate din carapace de broască ţestoasă.

3. Prezervativul a fost testat la scară largă pentru prima dată în secolul al XVI-lea

Gabriele Fallopio susţinea că este inventatorul unui prezervativ înmuiat într-o soluţie chimică, pus apoi la uscat şi care se lega la baza penisului. Fallopio a testat acest prezervativ pe 1.100 de bărbaţi, care l-au purtat în timp ce făceau sex cu femei bolnave de sifilis, fără să contracteze boala. 

4. Un prezervativ poate ţine, în medie, aproximativ 4 kilograme de lichid

Într-un prezervativ pot intra aproximativ 4 kilograme de lichid, scrie yourtango.com. 

5. Prezervativele nu afectează, de fapt, sensibilitatea în timpul sexului

Deşi în trecut prezervativele puteau afecta sensibilitatea, din cauza materialelor destul de dure din care erau confecţionate, în zilele noastre prezervativele sunt aromate şi au texturi care stimulează ambii parteneri. 

6. Armata germană a fost prima instituţie care a promovat, la scară largă, folosirea prezervativelor în rândul membrilor săi

Acest lucru s-a întâmplat la sfârşitul secolului al XIX-lea. La puţin timp după, Armata Americană a luat modelul nemţilor. Drept rezultat, rata bolilor cu transmitere sexuală a scăzut semnificativ. 

7. Recorduri cu prezervative

Câteva dintre acestea sunt: cele mai multe prezervative scoase pe nas deodată, şi anume trei, cel mai lung lanţ de prezervative, format din 25.773 prezervative legate unul de celălalt, cel mai mare mozaic realizat din 685 de cutii de prezervative şi cel mai mare prezervativ, cu o lungime de 22 de metri.

8. Mulţi oameni nu ştiu cum să folosească prezervativul

Deşi prezervativul se foloseşte uşor, există multe persoane confuze când vine vorba de utilizarea corectă a acestuia. De fapt, aceasta este principala cauză a „erorilor” contraceptive.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite