Cum funcţionează contraceptivul masculin cu efect de vasectomie, dar care poate fi pornit şi oprit după bunul plac VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea metodelor de contracepţie se adresează femeilor, însă un inventator german a creat o nouă metodă de a preveni sarcina care poate fi folosită de bărbaţi. Aceasta funcţionează ca o vasectomie dar, spre deosebire de procedura ireversibilă, poate fi oprită şi pornită după bunul plac.

Când vine vorba de metode de contracepţie, femeile au o gamă mult mai variată de alegere. Fie că folosesc diafragma, anticoncepţionalele, prezervativul feminin, steriletul sau alte mijloace de prevenire a sarcinii, reprezentantele sexului frumos pot alege să prevină apariţia sarcinii în mod temporar cu opţiunea care li se potriveşte cel mai bine. 

Bărbaţii, pe de altă parte, nu beneficiază de aceleaşi beneficii, având mult mai puţine modalităţi contraceptive sigure la îndemână. Dacă prezervativul clasic este o alegere temporară, vasectomia are efecte permanente asupra capacităţii de procreere a bărbaţilor. 

Inventatorul german Clemes Bimek a creat însă valva spermatică The Bimek SLV, o metodă de contracepţie care se adresează reprezentanţilor sexului puternic şi care funcţionează asemănător cu procedura vasectomiei, dar are efecte temporare – mai mult decât atât, acestea pot fi întrerupte şi puse în funcţiune după bunul plac. Inspirat de această intervenţie, germanul a inventat un dispozitiv care poate fi implantat chirurgical în canalele deferente, prin care se transportă spermatozoizii de la nivelul testiculelor, la nivelul prostatei. Acesta va opri sperma să ajungă la prostată, aşa că lichidul eliminat de bărbaţi în timpul ejaculării nu va conţine spermatozoizi. Mai mult, va putea fi oprit şi pornit din exterior. 

Invenţia lui Bimek se află încă în teste, mai ales pentru că medicii cărora le-a fost prezentată procedura nu s-au arătat foarte încântaţi de proiectul inventatorului. Totuşi, după ce a obţinut undă verde din partea comisiei de etică a unui spital din Germania, Bimek a testat dispozitivul pe el însuşi, în 2009, şi, potrivit acestuia, a funcţionat. Intervenţia prin care i-a fost implantat dispozitivul nu a durat mai mult de 30 de minute şi a fost realizată de un urolog, sub anestezie locală. Riscurile acesteia sunt aceleaşi ca în cazul vasectomiei, iar timpul de recuperare de după operaţie este scurt – o săptămână. Dispozitivul contraceptiv este eficient, însă, la 12 săptămâni după implantare, perioadă în care spermatozoizii viabili sunt eliminaţi pe parcursul a 20-30 de ejaculări.

   

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite