Cele mai mari griji pe care ni le facem în timpul actului sexual: de la ce probleme nu-şi pot lua gândul bărbaţii şi care sunt temerile femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele obţinute au indicat că cea mai mare teamă a bărbaţilor este legată de partidele de sex cu partenere ocazionale şi de posibilitatea contactării unor boli cu transmitere sexuală, urmată de gândul că nu vor reuşi să-şi satisfacă partenerele. FOTO ARHIVA
Rezultatele obţinute au indicat că cea mai mare teamă a bărbaţilor este legată de partidele de sex cu partenere ocazionale şi de posibilitatea contactării unor boli cu transmitere sexuală, urmată de gândul că nu vor reuşi să-şi satisfacă partenerele. FOTO ARHIVA

Grijile nu ne dau pace nici în timpul actului sexual, deşi plăcerea creşte proporţional cu starea de relaxare pe care o atingem. Atât bărbaţii, cât şi femeile se frământă în legătură cu o mulţime de lucruri care ar putea să nu meargă bine în intimitate, conform unei cercetări care a scos la iveală cele mai mari temeri pe care ni le facem în timpul sexului.

Sexul este privit, de regulă, ca o parte plăcută şi firească a vieţii, dar pentru multe persoane poate deveni o sursă de stres, vinovăţie şi chiar ruşine, arată un studiu la care au participat 2.000 de persoane, femei şi bărbaţi, din Europa şi SUA.

Participanţii la cercetarea realizată de Superdrug Online Doctor au fost rugaţi să ordoneze cele mai mari temeri pe care le au în timpul sexului pe o scală de la 1 la 10, noptează publicaţia Woman’s Health. Rezultatele obţinute au indicat că cea mai mare teamă a bărbaţilor este legată de partidele de sex cu partenere ocazionale şi de posibilitatea contactării unor boli cu transmitere sexuală, urmată de gândul că nu vor reuşi să-şi satisfacă partenerele.

Ruperea prezervativului, „sperietoare” pentru bărbaţi 

Pe locul trei s-a situat posibila rupere a prezervativului în timpul actului sexual, incident care ar putea duce la o sarcină nedorită, apoi ejacularea precoce, pentru ca la jumătatea listei să se afle îngrijorarea că nu sunt suficient de atrăgători din punct de vedere fizic.

Alte frici sexuale ale bărbaţilor se referă la imposibilitatea de a avea erecţie, la faptul că nu le vor fi apreciate calităţile de amanţi, că partenerele vor considera că au penisul mult prea mic sau că nu au suficientă experienţă amoroasă. Pe ultimul loc figurează tema bărbaţilor de momentele stânjenitoare care apar după încheierea unei partide de sex cu o parteneră nouă.

Europencele, mai stresate de pretenţiile sexuale ale partenerilor

Femeile, pe de altă parte, sunt îngrijorate de refuzul unui nou partener de a folosi prezervativul, temere urmată în mod logic de riscul de a contacta o boală cu transmitere sexuală. Pe locul trei s-a clasat un aspect aflat şi în topul fricilor bărbaţilor, şi anume o sarcină nedorită, urmată de faptul că partenerii nu vor considera că au un corp suficient de atrăgător (cum ar fi că au sânii prea mici sau prea mari). În cazul femeilor, apare îngrijorarea că un partener ocazional ar putea să nu accepte un refuz dacă decid că, totuşi, nu vor să aibă loc un act sexual, dar şi că acesta ar putea să aibă pretenţii sexuale care să nu le fie pe plac, aspect care le-a preocupat mai mult pe respondentele din Europa (5,4%) decât pe cele din SUA (5%). 

Reprezentantele sexului frumos sunt stresate şi la gândul unor incidente stânjenitoare de ordin fiziologic care ar putea să apară în intimitate, dar şi de faptul că partenerii nu vor reuşi să aibă orgasm sau să fie satisfăcuţi sexual. Pe ultimul loc pe listă apare îngrijorarea că nu vor fi considerate iubite pricepute. 

Bărbaţii europeni, spre deosebire de americani, se gândesc mai mult că partenerele vor considera preferinţele lor sexuale ca fiind perversiuni (3,8% faţă de 3%), în timp ce femeile din Europa consideră că sunetele pe care le scot în timpul sexului pot fi deranjante pentru parteneri (4,2%), într-o masură mai mare decât respondentele din SUA (3,3%).  

image
Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite