Cele mai ciudate afrodisiace din istorie: de la flori de liliac în vin la urină de babuin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urina de babuin este consumată în Zimbabuwe încă din secolul XX, amestecată cu bere, în numele stimulării sexuale. FOTO Wikipedia
Urina de babuin este consumată în Zimbabuwe încă din secolul XX, amestecată cu bere, în numele stimulării sexuale. FOTO Wikipedia

Vinul roşu sau ciocolata sunt cunoscute, în zilele noastre, pentru efectele lor afrodisiace. Şocantă este, însă, inventivitatea strămoşilor, care aveau reţete dintre cele mai bizare pentru sporirea plăcerii sexuale, consumând de la carne de cobră, la urină de babuin în ideea de a induce sau intensifica starea de excitaţie.

Publicaţia americană „Woman’s day” a trecut în revistă cele mai ciudate metode de stârnire a simţurilor sexuale din toate timpurile. Astfel, în 3150 înainte de Hristos, în Egiptul Antic, florile de liliac înmuiate în vin erau folosite pentru stimularea atracţiei sexuale. În plus, izvoarele istorice atestă că, în anul 27 î.H, amazoanele le rupeau ori mâna ori piciorul drept bărbaţilor pe care îi ţineau în captivitate şi cu care întreţineau relaţii sexuale, fiind convinse că bărbaţii răniţi se descurcă mai bine în aşternuturi. 

Remora, un peşte care trăieşte în Marea Mediterană şi în mările tropicale, era folosit în crearea poţiunilor afrodisiace vândute romanilor în secolul opt î.H. Grecii antici consumau, pentru a încinge lucrurile în dormitor, o bucată mică de carne extrasă din fruntea mânzului care, potrivit mărturiilor, avea efecte stimulatoare foarte puternice.

Deşi în timpurile biblice sexualitatea era privită de oameni cu oarecare reţinere, femeile din vremea lui Hristos aveau tehnicile lor când venea vorba de stârnirea simţurilor O metodă pe care o foloseau frecvent era rădăcina de mandragoră, care, în ebraică, este numită „planta dragostei” şi despre efectele căreia se vorbeşte în „Cartea Facerii” şi în „Cântarea lui Solomon”.

Împăratul roman Caligula, cunoscut şi sub numele de Gaius, care a trăit în primul secol după Hristos, credea că morcovii sunt un stimulent foarte puternic pentru potenţa bărbaţilor. În secolul al II-lea, chinezii mâncau carne de cobră, fiind convinşi că acest aliment are efecte nebuneşti asupra chefului de amor, iar în secolul al III-lea, aceştia au început să cosume castravete de mare, crezând că forma falică a acestuia ar putea avea legătură cu potenţa. În secolul al VII-lea, asirienii foloseau şofranul pentru a-şi „condimenta” viaţa sexuală. 

Cunoscută în România sub numele de cantaridă, musca spaniolă este insecta din care se extrage o substanţă ce irită ţesuturile. Aceasta era folosită de regele Henry al IV-lea în secolul al X-lea şi mai este folosită şi în ziua de azi, deşi a a fost interzisă oficial. Utilizarea sa este periculoasă deoarece provoacă urinări foarte dureroase, febră şi poate cauza afecţiuni permanente ale rinichilor şi organelor sexuale.

Încă din secolul al XII-lea, filipinezii consideră balutul, un ou fertilizat de raţă, un aperitiv afrodisiac, în timp ce columbienii le oferau mirilor în secolul al XII-lea, drept cadou de nuntă, furnici, bazându-se pe ideea că dacă proaspeţii însurăţei vor consuma insectele în noaptea nunţii vor avea mai mult spor în dormitor. Secolul al XIV-lea a aparţinut nucilor, despre care omul de ştiinţă Paracelsus credea că, datorită asemănării dintre forma nucilor şi a testiculelor, acestea au efecte pozitive asupra virilităţii bărbaţilor. 

Un alt afrodisiac ciudat este dudaimul, o plantă misterioasă care s-a aflat „pe val” în secolul al XV-lea, chiar dacă era considerată scârboasă de oamenii vremii. Cornul de rinocer era consumat de chinezi în secolul al XVI-lea, crezându-se că, astfel, bărbaţii vor avea o circulaţie sanguină mai bună, aspect esenţial în timpul partidelor de sex. Nu în ultimul rând, epimedium brevicornum, considerată „viagra naturală”, este o plantă folosită în medicina tradiţională chineză în secolul al XVII-lea ca afrodisiac.

Demn de menţionar este şi celebrul amorez italian Giacomo Casanova (a trăit în secolul al XVIII-lea), care avea obiceiul să consume 50 de stridii la micul dejun, zi de zi, pentru a-şi creşte libidoul. Un alt mijloc bizar de a stimula dorinţele sexuale este consumul peştelui-balon Fugu, folosit ca afrodisiac de japonezi în secolul al XIX-lea. Acesta este, însă, periculos. În zilele noastre, 60% dintre oamenii care se otrăvesc cu fugu mor, însă acest lucru nu îi sperie pe iubitorii de senzaţii tari, care ştiu că o cantitate mică de otravă, păstrată în mâncare, stârneşte o uşoară stare de euforie.

Apropiindu-ne de prezent, două din cele mai ciudate afrodisiace ale secolului XX sunt urina de babuin, băută încă în Zimbabwe, în combinaţie cu bere, şi penisul de tigru, consumat în Asia pentru sporirea cantităţii de spermă.

Citiţi şi:

Îndrumar erotic pentru femei şi bărbaţi: ce ne stârneşte pofta de sex?

Alimente care îţi stârnesc dorinţa sexuală

VIDEO Epidemie de sex, decretată de „Cele 50 de vicii ale domnului Grey“

Arome la-ndemână care înteţesc dorinţa

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite