Tot ce trebuie să ştii despre grăsimile saturate şi nesaturate. Care dintre ele sunt bune şi ce efecte au asupra organismului tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociate de obicei cu mâncarea săracă în nutrimenţi şi creşterea în greutate, grăsimile sunt evitate de cei care îşi doresc un stil de viaţă sănătos. Organismul are însă nevoie de ele, iar eliminarea totală din meniu nu este o soluţie optimă. Iată care este diferenţa dintre grăsimile saturate şi cele nesaturate şi în ce alimente le găseşti.

Grăsimile rele şi cele trans provin de obicei din surse animale, precum diverse tipuri de carne (porc, pui), produse lactate grase, unt, brânzeturi. Acestea cresc nivelul colesterolului rău, iar consumate în exces pot duce la apariţia diferitor afecţiuni, crescând riscul de boli de inimă şi îngreunând circulaţia sângelui. Studii recente arată însă că periculos pentru organism este de fapt zahărul din alimentele procesate, iar grăsimile, chiar si cele saturate, nu sunt atat de dăunătoare, consumate în cantităţi moderate.

Grăsimile trans sunt adevăraţii inamici ai sănătăţii, de care trebuie să te fereşti. Acestea se găsesc în produsele de patiserie, alimentele semi-preparate şi cele de tip fast-food, dulciuri, mezeluri, margarină sau smântână vegetala. De aceea, este important să citeşti ambalajele produselor atunci când mergi la cumpărături. În mod normal, doar 7% din totalul de calorii zilnice poate să fie reprezentat de grăsimi saturate.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite