Salată de conopidă cu maioneză şi ceapă pentru masa de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru masa de Revelion, o „paradă” de bucate care mai de care mai gustoase, vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă de salată de conopidă cu maioneză şi ceapă.

Salată de conopidă cu maioneză şi ceapă: ingrediente 

- o conopidă (de aproximativ 750 de grame)

- 2 fire de ceapă verde (tocate mărunt)

Salată de conopidă cu maioneză şi ceapă: ingrediente maioneză

- un gălbenuş de ou fiert

- un gălbenuş de ou crud

- 200 de mililitri de ulei

- 2 linguri de zeamă de lămâie

- o linguriţă de muştar

- sare

- piper după gust

Salată de conopidă cu maioneză şi ceapă: preparare

Se separă conopida în bucheţele mici, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu sare. După fierbere, scurgem apa şi lăsăm conopida la răcit, potrivit petitchef.ro, iar apoi, după ce se răcoreşte, se taie cubuleţe mici.

Într-un castron se pun cele două gălbenuşuri şi muştarul şi amestecăm cu mixerul, adăugând trepatat uleiul şi, spre final, zeama de lămâie. Amestecăm conopida cu maioneză şi ceapa tocată mărunt, după care condimentăm cu sare şi piper după gust.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite