Reţete pentru Postul Paştelui: salată de cartofi noi cu ceapă, muştar şi pătrunjel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O salată simplă şi gustoasă în ton cu anotimpul primăvăratic FOTO jamieoliver.com
O salată simplă şi gustoasă în ton cu anotimpul primăvăratic FOTO jamieoliver.com

E weekend şi vremea este, în sfârşit, frumoasă, aşa că nu avem de ce să petrecem mult timp în bucătărie. Reţetele de post, pe lângă detoxifierea organismului şi apropierea de divinitate, ne oferă şi timp pentru a aprecia darurile naturii, aşa că recomandăm o salată simplă, dar gustoasă, de cartofi, gătită în stilul inconfundabil al lui Jamie Oliver.

Ingrediente (pentru patru persoane)

- un kilogram de cartofi noi

- o linguriţă de muştar Dijon

- două linguri de oţet din vin alb

- şase linguri de ulei de măsline

- trei cepe de apă tăiate mărunt

- pătrunjel proaspăt, tăiat

Mod de preparare

Cartofii se fierb întregi la foc mic, în apă sărată. Când au fiert, se scurg de apă şi se lasă un pic la răcit.

Se amestecă muştarul cu oţetul şi se adaugă uleiul de măsline, câte puţin. Când totul s-a omogenizat se adaugă în sos şi ceapa tăiată fin şi pătrunjelul. Se sărează şi se piperează. Cartofii fierţi se taie pe jumătate şi se acoperă cu sosul.

Poftă bună!


Toate reţetele de post

Reţetă pentru Postul Paştelui: cartofi copţi, cu salvie şi portocale

Cartofii copţi se numără printre mâncărurile care pot fi preparate în Postul Paştelui. Reţeta recomandată de cunoscutul bucătar britanic Jamie Oliver este foarte simplă şi gustoasă, portocalele şi salvia oferind un plus de savoare unui preparat simplu cu cartofi.

Reţetă pentru Postul Paştelui: vinete la cuptor cu năut

Pe cât de sănătoase, pe atât de gustoase. Legumele fierte reprezintă un preparat ideal în perioada Postului Paştelui, iar combinaţia cu menta îi dă acestei reţete o aromă puternică. Noi vă recomandăm un preparat libanez cu vinete propus de „Vegetarian Times“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: supă cu soia verde şi acrită cu oţet

Printre reţetele pentru Postul Paştelui se numără şi o supă inspirată din bucătăria internaţională. Acrită cu oţet de mere şi îmbunătăţită cu sos de soia, această supă din legume crude poate fi servită rece sau încălzită. „Vegetarian Times“ ne oferă puţină variaţie la stilul de gătit cu care suntem obişnuiţi.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de pregătit în Postul Paştelui. Dacă nu ai un vas de copt adânc de circa opt centimetri, poţi prepara această delicatesă în două tăvi, spun cei de la „Vegetarian Times“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Salată cu dovlecei, arpacaş şi roşii

O salată este recomandată în orice moment al zilei, iar în Postul Paştelui, când avem impresia că nu mai ştim ce să mai gătim, o astfel de reţetă rapidă, recomandată de „BBC Good Food“, este binevenită.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă

Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian

Un preparat rapid, dar care în zilele de post se poate dovedi dificil de pregătit din cauza ingredientelor limitate, sandvişul vegetarian prezentat de „BBC Good Food“ reprezintă o alternativă pentru prânz în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume la grătar cu piure de fasole

O combinaţie ideală de legume gratinate şi un piure de fasole reprezintă o reţetă sănătoasă pentru Postul Paştelui, recomandată de „BBC Good Food“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Ciuperci umplute

Aperitivul cu ciuperci umplute propus de site-ul „Fabulous Foods“ reprezintă o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Plăcintă indiană cu cartofi

Pentru a ieşi puţin din peisajul românesc, „BBC Good Food“ propune una dintre reţetele de post din India: plăcinta cu cartofi, ce poate fi preparată în Postul Paştelui. Uşor de preparat, această plăcintă poate fi servită fierbinte, caldă sau chiar rece, gustul ei rămânând la fel de special.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Spaghete picante cu ciuperci şi usturoi

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food“ reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume

O supă fără carne nu înseamnă neaparat o supă fără gust. Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, vă propunem o reţetă de supă cremă de legume, fără gluten şi cu o aromă dulceagă aparte datorită fructelor din compoziţie şi a condimentelor precum chimenul sau coriandrul.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite