Reţetă tradiţională de scoverzi cu cartofi şi mujdei: secretele bunicii pentru preparatul copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scoverzi cu cartofi şi mujdei FOTO miremirc.com
Scoverzi cu cartofi şi mujdei FOTO miremirc.com

Pentru că este perioada postului, o reţetă recomandată este cea pentru scoverzile cu cartofi şi mujdei. Cu doar câteva ingrediente simple şi la îndemână, vă puteţi potoli foamea cu un preparat care cu siguranţă vă va aminti de copilărie.

Ingrediente:

500 grame făină
300 mililitri apă călduţă
1 plic drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspată
2 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
700 grame cartofi
5 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare :
Într-un castron se amestecă faina şi drojdia uscată.

Se adaugă sarea, zahărul şi treptat apa calduţă, framântând bine până ce obţinem un aluat ce se desprinde de mâini.

image

Lăsăm la dospit o oră, timp în care îşi dublează volumul.

Pentru umplutură curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cubuleţe, apoi îi punem în apă, la fiert; după ce au fiert îi strecurăm şi îi pasăm cu furculiţa sau cu presa de cartofi. Punem pe rând câte o lingură de ulei şi amestecăm pana la omogenizare. La sfarşit adăugăm sare şi piper după gust.

image

Aluatul crescut îl împărţim în două, bucăţile rezultate le împărţim din nou în două, iar apoi în patru. Întindem fiecare bucaţică de aluat cu sucitorul pe masa, apoi pe jumatate din ea punem câte o lingură sau două din umplutura de cartofi. Adăugăm partea de aluat peste cea cu umplură, iar marginile le apasăm cu degetele ca să se lipeasca. Le prăjim în ulei încins bine (cam 1 cm de ulei să fie în tigaie).

image

Când le scoatem din tigaie trebuie să le aşezăm pe un prosop de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.

Imediat ce le-am scos din tigaie sunt crocante, dar după ce stau puţin se înmoaie, fiind numai bune pentru a fi servite cu mujdei de usturoi sau chiar usturoi verde.

image

Pentru mujdeiul de usturoi: 7 căţei de usturoi, 4 linguri cu ulei, sare şi piper după gust, 2 linguri cu apă, 1 lingură boia (opţional). 

Căţeii de usturoi se curaţă şi se dau prin presa de usturoi. Adăugăm pe rând câte o lingură de ulei şi amestecăm foarte bine. La sfârşit punem sarea, piperul şi apa şi omogenizăm bine.
Poftă bună!

Sursă: miremirc.ro 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite