Reţetă Quindim (cremă de ouă şi cocos), un desert brazilian delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilienii mănâncă mult, sunt veseli şi creativi iar lucrul acesta se reflectă în bucătărie. La deserturi, folosesc mult lapte condensat, ouă (moştenire de la portughezi), nucă de cocos şi fructe exotice precum banane sau portocale.

Reţetă Quindim – Ingrediente:

7-8 gălbenuşuri
230 grame zahăr
100 grame nucă de cocos (preferabil proaspăt rasă)
40 ml lapte
zeamă de la un lime
colorant galben (dar nu-i musai)
câteva linguri cu unt

Reţetă Quindim – Mod de preparare:

1. Unge formele de quindim cu unt. Eu am folosit o formă de brioşe dar ar fi mers mai bine nişte ramekins (forme de ceramică). Apoi umple-le cu zahăr şi varsă-l înapoi în castron, astfel tapetăm pereţii formei cu zahăr pentru a se dezlipi mai uşor odată ce-am copt prăjiturile.

Află continuarea aici!

Tartă mousse de cătină, un desert extrem de sănătos!

Gogoşi braziliene. Un desert grozav pe care trebuie să îl încerci
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite