Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.

Noi vă propunem o mâncare de legume recomandată de „BBC Good Food“, fiind o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui, care nu are nevoie de prea mult tip de preparare şi care nu are un grad ridicat de dificultate.

Ingrediente (pentru 4 porţii):

- 3 dovlecei tăiaţi în felii groase

- o vânătă tăiată în felii groase

- 3 căţei de usturoi tocat

- 2 ardei roşii tocaţi

- 2 cartofi mari copţi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi

- o ceapă tocată

- o lingură de seminţe de coriandru

- 4 linguri de ulei de măsline

- 400g de roşii tocate

- 400g de năut

- o legătură de coriandru sau de pătrunjel

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 200 – 220 de grade. Aşază toate legumele într-o tavă întinsă şi amestecă-le cu seminţele de coriandru, cu uleiul de măsline, condimentează cu sare şi piper. Întinde compoziţia pe un singur strat, apoi coace legumele pentru 45 de minute, amestecându-le o dată sau de două ori până când s-au rumenit pe margini.

Dă cuptorul la foc mic şi adăugă roşiile şi năutul, iar la sfârşit adaugă coriandru sau pătrunjel.

Poftă bună!

Grad de dificultate: Uşor

Preparare: 20 de minute

Gătire: 50 de minute

Valoare nutritivă:

327 calorii, 11 grame de proteine, 40 de grame de carbohidraţi, 15 grame de grăsimi, două grame de grăsimi saturate, 9 grame de fibre, 13 grame de zahăr.

Poftă bună!


Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: musaca vegetariană

Piureul de cartofi înlocuieşte smântâna şi lintea se foloseşte în locul mielului într-o reţetă de musaca vegetariană, tocmai bună de pregătit în Postul Paştelui. Dacă nu ai un vas de copt adânc de circa opt centimetri, poţi prepara această delicatesă în două tăvi, spun cei de la „Vegetarian Times“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Salată cu dovlecei, arpacaş şi roşii

O salată este recomandată în orice moment al zilei, iar în Postul Paştelui, când avem impresia că nu mai ştim ce să mai gătim, o astfel de reţetă rapidă, recomandată de „BBC Good Food“, este binevenită.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Pilaf cu conopidă

Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Sandviş vegetarian

Un preparat rapid, dar care în zilele de post se poate dovedi dificil de pregătit din cauza ingredientelor limitate, sandvişul vegetarian prezentat de „BBC Good Food“ reprezintă o alternativă pentru prânz în Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume la grătar cu piure de fasole

O combinaţie ideală de legume gratinate şi un piure de fasole reprezintă o reţetă sănătoasă pentru Postul Paştelui, recomandată de „BBC Good Food“.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Ciuperci umplute

Aperitivul cu ciuperci umplute propus de site-ul „Fabulous Foods“ reprezintă o reţetă potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Plăcintă indiană cu cartofi

Pentru a ieşi puţin din peisajul românesc, „BBC Good Food“ propune una dintre reţetele de post din India: plăcinta cu cartofi, ce poate fi preparată în Postul Paştelui. Uşor de preparat, această plăcintă poate fi servită fierbinte, caldă sau chiar rece, gustul ei rămânând la fel de special.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Spaghete picante cu ciuperci şi usturoi

Cu un conţinut redus de grăsimi, dar foarte gustoase şi foarte uşor de preparat, această reţetă de paste propusă de „BBC Good Food“ reprezintă o alegere potrivită pentru Postul Paştelui.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Supă cremă de legume

O supă fără carne nu înseamnă neaparat o supă fără gust. Şi pentru că suntem în Postul Paştelui, vă propunem o reţetă de supă cremă de legume, fără gluten şi cu o aromă dulceagă aparte datorită fructelor din compoziţie şi a condimentelor precum chimenul sau coriandrul.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite