Provocare: ea îi face lui 300 de sendvişuri pentru inelul de logodnă
0
Dragostea chiar trece prin stomac, după cum dovedeşte povestea americancei Stephanie Smith, care a pornit într-o adevărată aventură culinară cu un scop precis. După ce iubitul ei i-a spus că dacă îi face 300 de sendvişuri se căsătoreşte cu ea, Smith a deschis un blog şi s-a pus pe treabă.
La 123 de baghete, pite, burgeri şi felii de pâine distanţă de inelul de logodnă, Stephanie Smith a devenit un subiect controversat. După ce şi-a lansat blogul unde a povestit iniţiativa sa, iar postările, anecdotele şi imaginile au început să curgă, la fel de repede au apărut şi criticile. Iar odată ce şi-a dezvăluit identitatea şi meseria – reporter senior la „The New York Post” - criticile au fost şi mai dure.
„Dar nu mai suntem în 1950”, i-a spus chiar o prietenă apropiată. Ideea că iubitul ei, cu care este de doi ani, i-a condiţionat căsătoria cu 300 de sendvişuri, a fost prea mult pentru multe din apărătoarele femeilor. Mai ales că E. este un adevărat mofturos. Nu mănâncă măsline, avocado, mazăre, roşii, stafide, conopidă, spanac, ciuperci sau broccoli.

„Unii ar spune că toată situaţia aceasta este sexistă. Iar eu le zic să vină la cină şi să-l vadă pe E. cum pregăteşte un piept de raţă în sos balsamic, piure de ţelină şi sfeclă murată şi atunci devine clar cine petrece mai mult timp în bucătărie”, a spus Stephanie.
„Alţii spun că sunt disperată să mă logodesc. Deloc. Nu am de ce să fiu. Iubitul meu nu mi-a zis să-i fac 300 de sendvişuri că altfel mă părăseşte, ci mi-a întins o provocare. Iar o anumită parte din mine nu poate refuza o provocare. Când voi atinge ţelul, voi fi dotată cu un arsenal de 300 de sendvişuri pe care le pot folosi pentru cine, petreceri, picnicuri, mic-dejun şi deserturi”, a explicat ea.

„Cel mai probabil, E. şi cu mine vom merge până la capăt şi vom avea o casă mare, plină de copii, iar atunci chiar voi fi nevoită să gătesc o varietate de reţete”, conchide jurnalista pentru „The New York Post”, unde a răspuns tuturor criticilor aduse.
În ultimele luni, a învăţat că un sendviş poate să fie mai mult decât mezel între două felii de pâine, aşa că astăzi ştie cum să pregătească specialităţi cu homar, somon, dar şi cu ouă, vinete prăjite, dulceţuri şi ingrediente exotice.

„Eric a fost mereu bucătarul în relaţia noastră, dar şi-a dorit dintotdeauna să-i fac un sendviş. Pentru el, sendvişurile sunt ca săruturile sau îmbrăţişările. Sau ca sexul. «Sendvişurile sunt dragoste», asta crede el”, povesteşte Stephanie.
Totul a început de la un sendviş cu pâine integrală, curcan, muştar, salată şi brânză. „Este cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată”, a exclamat Eric. „Eşti la 300 de sendvişuri distanţă de un inel de logodnă”, a adăugat el fericit. A fost de ajuns pentru Stephanie.

De atunci, în fiecare săptămână, de luni până vineri, bloggeriţa face sendvişuri, câteodată şi câte trei pe zi, pentru a mai grăbi un pic lucrurile.
Şi chiar dacă etichete de genul „soţie de Stepford” (trimitere la filmul cu acelaşi nume) i-au trecut pe la urechi, nu a dat înapoi. Mai mult, Stephanie spune că blogul este „o călătorie a doi oameni îndrăgostiţi, care împărtăşesc emoţii şi experienţe prin mâncare”.
„Învăţ să gătesc lucruri incredibile, învăţăm cât mai multe unul despre celălalt, iar prietenul meu îşi va ţine promisiunea, sper”, a adăugat ea.